Megjelent: 2 éve

A világ legjobb munkahelyei

A vezetőséget általában csak az érdekli, hogy a munkavállaló ne késsen el, és végezze el azokat a feladatokat, amik növelik a cég bevételeit. De szerencsére vannak olyan munkahelyek, ahol a főnök törődik az alkalmazottaival: luxusnyaralásra viszi, autót vagy lakást vesz neki, egyéves alkotói szabadságot ad, mesterszakácsot szerződtet- írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

images

Sőt ma már egyre több helyen rájönnek, hogy a boldog munkavállaló, jobban teljesít a munkahelyen. Vannak olyan munkahelyek, ahol a főnök rájött, hogy a sikerhez a boldog dolgozó segíti majd hozzá - írja az oldal.

Alex Rios egy magánóvodát üzemeltet, autót vett a szakácsnak, aki elkésett a munkából. A rák betegségből éppen felépülő nő hosszú ideje dolgozott az óvodában, lelkiismeretesen. Egy napon sírva hívta fel főnökét, hogy a tömegközlekedés hibája miatt el fog késni a műszakból. Az óvoda vezetője autót vett a szakácsnőnek.A BrewDog sörfőzde vezetősége egyhetes szabadságot ad annak a munkatársának, aki befogad egy kutyát. A skót sörfőzde kezdetben csak azt engedélyezte, hogy bevigyék magukkal a dolgozók a kutyáikat. De rájöttek, hogy egy új helyzet megszokásához, mind a gazdinak, mind a kutyának idő kell, így egy ideje már egyhetes szabadságra mehet, aki menhelyi kutyust vesz magához.Lee McAteer, a manchesteri székhelyű Invasion tulajdonosa az irodát óriási labdamedencévé alakította át, mert úgy véli, hogy a munkavállalók akkor végzik a legjobb munkát, ha jól érzik magukat az irodában. A 250 ezer labdát öt óra alatt hordták be. Habár úgy gondolhatjuk, hogy ez nem változtatta meg az alkalmazottak életét, mégis Lee McAteer boldogságot és jó hangulatot adott a munkásainak.A gyémántkereskedelemmel foglalkozó, indiai cég tulajdonosa, Savji Dholakia azt a célt tűzte ki, hogy több száz dolgozóját lakáshoz és autóhoz segíti. 2016 áprilisában összesen 1260 autót és 400 lakást ajándékozott a legjobban teljesítő alkalmazottainak.

Stefan Sagmeister grafikusokat foglalkoztat, mivel maga is megtapasztalta, így jól tudja, hogy könnyen ki lehet égni, szakma válságba lehet kerülni, így 7 évente egyéves szabadságot ad kollégáinak, hogy azok feltöltődhessenek új ötletekkel.

Chatri Sityodtong, az Evolve cég alapítója minden évben luxusnyaralásra viszi kollégáit. Az úti cél mindig titkos, csak annyit tudnak az alkalmazottak, hogy ötcsillagos, luxushotelbe mennek.A Hime&Co marketingcég szabadnapot ad a friss szakításon átesett női alkalmazottaknak: a 20 év körüli nők egy, a 25 évnél idősebbek kettő, a 30 év felettiek pedig három szabadnapot kapnak arra, hogy rendbe tegyék a lelkivilágukat.

Az Asana dolgozóit kitűnő ebéddel és csokoládéval vendégeli meg, amihez profi szakácsokat szerződtettek. Úgy gondolták, hogy a finom és egészséges ételek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottak munkateljesítményére.

A Gravity Payments alapítója, Dan Price a bevételen osztozott alkalmazottaival. Ez jókora összeg volt, nagyjából 70 ezer dolláros prémiumot jelentett. A dolgozók meghálálták Price nagylelkű tettét, és vettek neki egy Teslát, amire már nagyon régóta vágyott.Fotó: Youtube
szeretlekmagyarorszag.hu

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter