Megjelent: 6 éve

Adatrögzítő munka és szakképzés megváltozott munkaképességűeknek

Számítástechnikai feladatokat is ellátnak idén májustól az ERFO Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű dolgozói. A megbízó az ERSTE Bank Hungary Zrt. A megbízás annak a szakképzésnek köszönhető, melyet az ERFO szervezett a Rehabilitáció - Érték - Változás program keretei között. Az Új Széchenyi Terv támogatásából megvalósuló program alapvető és szakmai képzésekkel segíti azokat, akik valamely fogyaték vagy egészségkárosodás miatt hátrányos helyzetből indulnak a munkaerőpiacon - olvasható a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

images

"Idén május elsején indult az a fél éves határozott idejű megbízás, melynek részeként az ERFO Kft. megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat az Erste Bank Hungary Zrt. megbízásából" - nyilatkozta Reinspach Roland, az ERFO stratégiai igazgatója a vállalat budapesti központjában tartott sajtótájékoztatón. "A feladat 16.000.000 papíralapon beérkező adatlap válogatása, adatainak Excel táblázatba való rögzítése. A munkát az ERFO Kft. közel 140 dolgozója végzi, ebből számítógépes munkát 78 fő végez, akiket valamely fogyatékosság vagy egészségkárosodás korlátoz a munkavégzésben. A dolgozók egy része a szükséges szaktudást az általunk
szervezett képzésen sajátították el."

"Az Erste Bank maximálisan elégedett az ERFO Kft dolgozóinak munkájával, mivel megbízható, pontos munkát végeznek. Remélhetőleg modellprojektünknek köszönhetően ezeket az előnyöket az ERSTE Bankhoz hasonlóan a jövőben egyre több nagyvállalat felméri és követi példájukat" - egészítette ki Reinspach Roland.

Az Új Széchényi Terv keretében megvalósuló, RÉV (Rehabilitáció - Érték - Változás) kiemelt TÁMOP projektben 3 állami cég, a KÉZMŰ Nonprofit Kft., a FŐKEFE Nonprofit Kft. és az ERFO Nonprofit Kft. mintegy 5000 dolgozója vett rész kompetencia felmérésen és a felmérés alapján 3000 dolgozó kap alap- és szakképzést a közeljövőben.

A RÉV projektet megvalósító konzorcium vezetőjeként a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. országos módszertani központot alakít ki, mely a megváltozott munkaképességű személyeket a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésben segítő munkaerő-piaci szolgáltatók szakmai tevékenységét támogatja. A TMSZK Nonprofit Kft. pedig egy integrált tudásmenedzsment portált épít, mely országos szakmai felületet biztosít valamennyi érintett munkaerő-piaci szereplő számára.

Számítástechnikai feladatokat is ellátnak idén májustól az ERFO Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű dolgozói. A megbízó az ERSTE Bank Hungary Zrt. A megbízás annak a szakképzésnek köszönhető, melyet az ERFO szervezett a Rehabilitáció - Érték - Változás program keretei között.

Az Új Széchenyi Terv támogatásából megvalósuló program alapvető és szakmai képzésekkel segíti azokat, akik valamely fogyaték vagy egészségkárosodás miatt hátrányos helyzetből indulnak a munkaerőpiacon.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter