Megjelent: 10 éve

Aktuális gondolatok a CSR Hungary 2010-ről

November 10-11-én került megrendezésre a CSR Hungary Konferencia, ahol gazdasági döntéshozók, közintézmények, nonprofit vezetők cserélték ki tapasztalataikat társadalmi felelősség témában - olvasható a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

A konferencia főbb témái

A pénzügyi szolgáltató és a fogyasztó között aszimmetria áll fenn informáltságban, felkészültségben, tárgyalóerőben; (vitában ez kiszolgáltatottságot jelent) ezt az egyenlőtlen helyzetet  az államnak, jelesül a felügyeletnek szükséges kiegyenlítenie - hangsúlyozta Siklósi Máté a PSZÁF Fogyasztóvédelmi Igazgatóságának ügyvezető igazgatója a Gazdaság lélegeztető gépe című pénzügyi blokkban.

A pénzügyi közvetítő rendszer felelőssége című előadásában Nagy Zoltán Péter az OTP Bank marketing igazgatója, kitért arra, hogy vezető hitelintézetként nem csak ügyfeleik száma növekszik, hanem egyre sokrétűbb és komolyabb elvárásokat kezelnek. Véleménye szerint minden vállalatnak a maga működési környezetében, alaptevékenységébe integrálva kell fókuszálni a CSR tevékenységekre.

Igény van a fenntartható fejlődésre és a jövőnek ez az útja, a kérdés az, hogy mi magyarok csupán az események követői maradunk, vagy felvesszük a ritmust. A folyamat elindításában az állam mint megrendelő a zöld közbeszerzés révén kulcsszerepet játszhat. Példamutatása generáló funkciót tölthet be az egyes iparágakban, zöld ipart, új munkahelyeket teremtve - mondta Jávor Benedek a Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke.

Dr. Bakonyi József a Közbeszerzések Tanácsának mb. főtitkára hozzátette, Dániában az ajánlatkérők 40 százaléka alkalmaz környezeti kritériumokat beszerzéseinek több mint 50 százalékában, míg Svédországban az ajánlatkérők fele érvényesít ilyen követelményeket beszerzéseik szintén 50 százalékának a vonatkozásában.

A szakmai találkozó kommunikáció szekciójában kerekasztal beszélgetés foglalkozott a CSR-t és a társadalmi célú kommunikációt érintő médiatörvényi hiányosságokkal.
Dr. Szilvási-Stojnic Beatrix, a nemrégiben alakult NMHH Médiatanács Általános Jogi Osztály/Hatósági eljárási osztály vezetője úgy vélte, a burkolt reklám továbbra is tilos, de a CSR fontos, és kereteit meg kell határozni a jelenlegi szabályozás szerint. Ezzel kapcsolatban kiemelte az önszabályozás, a hatósággal előre történő egyeztetés fontosságát. Hozzátette: mindennemű karitatív cselekedet megjeleníthető a cégek kampányában, amennyiben ezen kommunikáció a segítő/karitatív tevékenységet tárja fel, és nem a gazdasági érdeket helyezi előtérbe.

A hatóság érzékeli, hogy a probléma létező, hogy erős igény mutatkozik arra, hogy az új médiatörvény kitérjen a CSR szabályozására. Ígéretei szerint a jövőben két irányban is történik javulás, egyrészt a törvény foglalkozik majd a CSR-ral, másrészt enyhülés, nyitás várható a téma irányába.

Kocsy Béla a 95 százalékban megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Hotel Panda ügyvezető igazgatója - a DAVOS alapítójától ismert- egy speciális vállalkozási formát, a szociális vállalkozást mutatta be saját cégén keresztül, buktatóival és pozitívumaival együtt.

A CSR Hungary Díj átadására 2010. november 26-án kerül sor a VAM Design Centerben.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter