Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Alakul a legerősebb ipari szakszervezet

Egyesülésre készül a Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) és a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a két ipari érdekképviselet elnöke csütörtökön írt alá erről egy szándéknyilatkozatot.

Az érdekképviseletek közleménye szerint a két testület nem új konföderációt hoz létre, hanem nemzetközi mintára egyesítik az erőket, hogy összeálljon a "legütőképesebb hazai érdekvédelem". A részletek kidolgozására munkacsoport alakul.

A VDSZ vezetője Székely Tamás, és a vasasok elnöke Balogh Béla szerint a megújulás sürgető társadalmi igény, "hiszen a jelenlegi konföderációk némelyike kifulladt, a vezetőik munkájával kapcsolatban egyre nagyobb az elégedetlenség, mert jó ideje nem teljesítik azokat az elvárásokat, amelyeket a tagok joggal támasztanak velük szemben".

A két szakszervezeti vezető szerint nem lehet tovább halogatni a szakszervezeti erők egyesítését, mert a gyengéket a hatalom "bedarálja", és ez "a hazai szakszervezeti mozgalom totális ellehetetlenítéséhez vezet".

A szövetségre készülő szervezetek munkacsoport felállításával hamarosan megkezdik a majdani szervezeti struktúra kialakítását, abban ugyanis egyetértettek, hogy új szervezeti formára lesz szükség - olvasható a közleményben.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk