Megjelent: 5 éve

Alkalmazott tudományok egyetemévé válhat a BGF

A Budapesti Gazdasági Főiskola folyamatos fejlődésre való törekvésének eredménye lehet az intézmény alkalmazott tudományok egyetemévé válása - emelte ki dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa a BGF tanévnyitó ünnepségén.

"A XXI. század legnagyobb kihívása a tudomány és a kutatás nemzetközivé válása. A világszínvonal elérése érdekében a magyar felsőoktatásnak is lépést kell tartania az uralkodó tendenciákkal, és képessé kell válnia a magyar tudomány eredményeinek megismerésére vágyó külföldiek befogadására, minőségi képzésére. Kiemelten fontos ehhez a nemzetközi intézményekkel való kapcsolatok megerősítése, és a hallgatók, oktatók külföldi mobilitásának növelése. Ebben a munkában kiemelt szerep hárul a nemzetközi színtéren is eredményes Budapesti Gazdasági Főiskolára, amely folyamatos fejlődésének újabb állomásaként Alkalmazott Tudományok Egyetemévé válhat a közeljövőben" - emelte ki Dr. Solti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa a Budapesti Gazdasági Főiskola tanévnyitóján elmondott ünnepi köszöntőjében.

A tanévnyitón Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora köszöntötte az intézménybe idén felvett több mint 5500 elsőévest, akik 4 karon, 11 alapszakon, 8 mesterképzésen és 8 felsőoktatási szakképzési szakon kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. Beszédében kiemelte: "A BGF egyike volt az első intézményeknek, amelyek Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesültek, és egyike volt annak a két főiskolának, amelyek kiérdemelték az Alkalmazott Tudományok Főiskolája címet. Az Alkalmazott Tudományok Egyeteme minősítés lehetősége azt mutatja, hogy a BGF megérdemelten az ország legnagyobb, legtöbb jelentkezőt vonzó főiskolája, és egyben az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézménye.”

A BGF-en idén szeptemberben öt alapképzési szakon (gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) több mint 50 hallgató kezdheti meg tanulmányait duális képzésben. A világ egyik vezető technológiai cégénél, a Siemens Zrt.-nél nyolc elsőéves nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató 22 hét szakmai gyakorlati időt tölt majd el a tanév során.

A tanévnyitón átadták a Biztos Jövő Ösztöndíjról szóló okleveleket. A BGF idén 6. alkalommal ítéli oda legtehetségesebb önköltséges hallgatóinak az ösztöndíjat, amellyel ezúttal több mint 13 millió forint összértékű támogatást osztott ki 123, legjobb tanulmányi eredményt elérő hallgatója számára. Szintén a tanévnyitón vehették át a Köztársasági Ösztöndíjjal támogatott hallgatók az erről szóló okleveleket.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye, amely öt kontinensen, több mint 40 országban több mint 200 külföldi felsőoktatási intézménnyel tart fenn kapcsolatot.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pedagógusok Szakszervezete: a kormány becsapja a szakmát

A szakszervezet becsapásának tartja az Emmi győzelmi jelentését a pedagógusok béremeléséről. Teljes cikk

Népszava: csak álom a 30 százalékos béremelés a szakképzésben

Volt, akinek 19, másnak csak 6 százalékkal emelkedett a fizetése, a PSZ tud olyan pedagógusról is, akinek semmit sem emeltek a bérén. Teljes cikk

Ingyenes programozó workshopot indítanak középiskolás lányoknak

A háromnapos online képzésre augusztus 11. éjfélig jelentkezhetnek az érdeklődők. Teljes cikk