Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Átadták a százezredik üdülési csekket

Átadta a szociális alapon juttatott százezredik üdülési csekket a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pénteken Budapesten.

images

Az eseményen Kiss Péter társadalompolitikai miniszter elmondta: ebben az évben akár 120 ezren is igénybe vehetik a szociális üdülési csekket, amelyet mindenki megkaphat, aki megfelel a feltételeknek.

Az alapítvány idei programja során 1,5 milliárd forint értékben alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak, 1,3 milliárd forintért kisgyermekes anyukáknak, családoknak, 300 millió forint értékben fogyatékosoknak, 100 millió forintért pedig szakiskolákban tanulóknak nyújt szociális támogatást üdülési csekk révén.

A miniszter rámutatott: március közepéig 45 ezer nyugdíjas, 43 ezer munkavállaló, 5 ezer szakiskolában tanuló, valamint több mint 6 ezer fogyatékos jutott üdülési csekkhez a program keretében. Hozzátette: az alapítvány 125 szervezettel alakított ki együttműködést azért, hogy a csekkek eljuthassanak a szociálisan rászorulókhoz.

Kiss Péter úgy vélte, az üdülési csekk az elmúlt hét évben vált sikertörténetté, a kormány és a szakszervezetek hatékony együttműködésének eredményeként. Az üdülési csekk sikerét mutatja, hogy jelenleg évente kétmillió ember veszi igénybe 50 milliárd forintos forgalmat generálva, 40 ezer munkáltató igényli munkavállalói számára és több mint 15 ezer helyen fogadják el - mondta.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter