kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Átadták az Év Szakembere Díjakat

Az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként átadták az Év Szakembere Díjakat a Mapei Kft. által 9. alkalommal szervezett Országos Építőipari Szakember Találkozón Budapesten - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó vállalat az MTI-vel.

A díj odaítéléséről a Mapei által létrehozott Magyar Építőipari Szakemberek Közössége dönt. A közösséget a honlapján közzétett információk szerint több mint 6700-an alkotják.  

A közlemény szerint - a közösség tagjai közül - rekordszámú, 156 pályázat érkezett a díjra, amit a lakossági projekt és a medence, valamint wellnesshelyiségek kategóriában Havasi Viktor, a nem lakáscélú projekt kategóriában pedig Kalmár Zoltán vehetett át. A díjazottak között szerepelt még Jankovics Attila a nagylapos burkolás kategóriában és Kiss Ferenc, aki a pályakezdők közül bizonyult a legjobbnak.

A szakember találkozó egyebek mellett előadásokkal, alkalmazástechnikai bemutatókkal, workshopokkal biztosított lehetőséget a résztvevőknek az új ismeretek elsajátítására és a szakmai kapcsolatok bővítésére, tovább erősítve az építőipari szakma közösségét és elősegítve annak fejlődését - írták.

A közlemény idézte Koji Lászlót, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnökét, aki a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi magas kamatszintek megnehezítik a hitelfelvételt mind a vállalkozók, mind a lakosság számára. Véleménye szerint szükséges lenne, hogy az alapkamat minél előbb 5 százalék alá csökkenjen. Koji László bízik abban, hogy rövid időn belül elindulhat az otthonfelújítási program, amely, ha az ÉVOSZ javaslatai szerint valósul meg, elsődlegesen az energiamegtakarítást célozza majd.

A közleményben Juhász Attila, az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke jelezte, optimista a 2024-es évvel kapcsolatban, várakozásai szerint mérsékelten javulni fognak a külső gazdasági feltételek.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint a pozitív fordulat előjele, hogy egymástól független forrásokból érkeznek hírek a lakossági ajánlatkérések számának emelkedéséről.

Az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon a Mapei Kft. amely 1991-ben jött létre az osztrák Mapei GmbH alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A vállalat 226 embert foglalkoztat, forgalma 2023-ban 34 milliárd forint volt.

MTI

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Bérpapírjaikkal vonultak a minisztérium elé a felsőoktatási dolgozók

Hankó Balázs államtitkár végül fogadta a szakszervezeti képviselőket. Teljes cikk

Felmérés: Emiatt félnek az állásinterjúktól a dolgozók leginkább

A tíz leginkább szorongást okozó helyzet közül nyolc munkahelyi környezethez kapcsolódik. Teljes cikk

Itt ellenőrizhetjük a leggyorsabban, hogy szabályosan foglalkoztat-e munkaadónk

A NAV telefonos alkalmazásában többek között az adószámla is lekérdezhető. Teljes cikk