Megjelent: 11 éve

Átképzés és állás: munkanélküliből munkaügyi felügyelő

Az EU és a kormányzat által finanszírozott Új pálya - új esély program keretében felsőfokú végzettségű, regisztrált álláskeresőket képeztek át munkaügyi felügyelőnek a székesfehérvári regionális képzőközpontban. A képzés után az OMMF munkaviszonyt létesített a munkanélküiekkel - írja a Napi Gazdaság.

images

images

Az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő képzésre száz pályázó közül választották ki azt a negyvenkét felsőfokú végzettségű álláskeresőt, akik a záróvizsga után köztisztviselőként dolgoznak - mondta Pollák József, a regionális képzőközpont szektorvezetője. Munkahelyük az ellenőrzési feladatokat ellátó regionális irodákban lesz.

A képzés fejenként 458 ezer forintba került. Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) tavaly decemberben munkaviszonyt létesített velük, a képzés idején pedig minimálbért kaptak. Oktatásukat az OMMF által biztosított előadók, munkaügyi felügyelők, valamint a képzőközpont instruktorai végezték, a tematikát a főfelügyelőséggel együttműködve a pécsi regionális képzőközpont állította össze.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter