Megjelent: 9 éve

Az Alkotmánybíróság tanácstalan nyugdíjügyben

A közeljövőben nem várható alkotmánybírósági döntés arról, vizsgálhatják-e a hazai magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása miatti törvénymódosítások alkotmányellenességét - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap egy, az Alkotmánybíróság (AB) munkáját jól ismerő forrásra hivatkozva azt írta: ennek az lehet az egyik oka, hogy a testület nem akar szembemenni a 2012-ben hatályba lépő új alkotmány rendelkezéseivel.

Sereg András, az Ab szóvivője a lapnak annyit mondott: az Alkotmánybíróság jövő heti ülésének napirendjén nem szerepel a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó törvénymódosítások alkotmányellenességének vizsgálata tárgyában készült hatáskör-értelmezés ügye.

A lap információi szerint a közeljövőben nem is várható döntés erről.

Magyar Nemzet
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter