Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Az MTVA előtt demonstrálók szerint a rendőrök erőszakot alkalmaztak

A rendőrséghez fordultak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt demonstrálók, mert állításuk szerint erőszakosan léptek fel ellenük a biztonsági emberek. Ellenzéki politikusok jelentek meg hétfő késő este az MTVA épületénél csatlakozva egy időre az ott demonstrálókhoz; a helyszínre érkezett rendőrök több embert igazoltattak. Az MTVA szerint a helyszínen nem történt fizikai erőszak.

A demonstrálók rendőrséghez való fordulását Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke közölte hétfő este, miután az MTVA közleményben tudatta, hogy kültéri fotókiállítást rendez be az épület B portájánál, ott, ahová másfél hete költöztek át a demonstrálók.

Nagy Navarro Balázs azt mondta: a békés demonstrálók ellen több tucat biztonsági őr lépett fel. A szakszervezeti vezetőt elmondása szerint "fizikai erőszakkal akadályozták meg", hogy a demonstráció helyszínére lépjen, egyik aktivistájukat pedig szerinte a szabad mozgásában is akadályozzák.

Nagy Navarro Balázs elmondta, hogy az akcióban résztvevő biztonsági őrök közül többen eltakarták az arcukat, míg egy másik kamerával rögzíti az eseményeket. Szerinte mindez jogszabályellenes.

Az MTVA határozottan visszautasította azt az állítást, hogy biztonsági szolgálatának munkatársai a kültéri kiállítást előkészítendő területrendezés során fizikai erőszakot alkalmaztak volna a demonstrálókkal szemben. Az MTVA Sajtóirodája az MTI-t arról tájékoztatta, hogy két demonstráló volt a területen, akik önként hagyták el a helyszínt. Később pedig az egyiküket vissza is engedték a demonstrációs területre. Semmiféle fizikai erőszak nem történt - tudatta az MTVA sajtóirodája.

Hétfő késő este a helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője és Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója. A demonstrálók között volt Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője is.

Nem sokkal fél tizenegy után a helyszínen lévő mentőautóból kiszállt egy nő, aki - mint Nagy Navarro Balázs közölte - rugdosástól sérült meg. Hozzátette: eközben már a rendőrök a helyszínen voltak. A nőt a mentősök ellátták, a térdénél, a nadrágján kívül egy kötés volt látható.

A helyszínre érkezett rendőrök a biztonsági szolgálat egy-két munkatársát igazoltatták. A rendőrség két autóval lezárta utat az MTVA gyártóbázisa előtt.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyre nagyobb a nyomás a bolti dolgozókon a munkaerőhiány miatt

A munkaadók szerint 6 ezer dolgozó hiányzik a kiskereskedelemből, a szakszervezet és a munkavállalók szerint nagyobb a gond. Teljes cikk

Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk