Megjelent: 14 éve

Az OÉT döntött: Munkaszüneti napok 2007-ben

Az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén döntés született a 2007-es munkaszüneti napokról és azok kompenzálásáról. Bár a döntés kapcsán még a szociális és munkaügyi miniszter rendelete is intézkedni fog, a pontos dátumokat már most nyilvánosságra hozták.

Mint az az ülésen kiderült, a március 16-ára, péntekre kitűzött pihenőnapot az irányelv szerint a munkahelyek legtöbbjében március 10-én, szombaton fogják ledolgozni. Szintén szombaton, április 21-én kell majd dolgozni az április 30-ai, hétfői pihenőnapot.
Októberben a 20-ai szombatot le kell dolgoznunk, de így a 22-ei hétfőt szabadnapnak kapjuk meg. Ugyanígy az október 27-ei szombatot munkanappá nyilvánították bepótolva ezzel a november 2-i pénteki pihenőnapot.
Decemberben az ünnepekkor a 24-e hétfőre esik, így ezt az ünnepnapot 22-én, szombaton kell majd ledolgoznunk, mint ahogyan a 31-i szilveszteri pihenőnapot is a megelőző, december 29-i szombaton kell bepótolnunk.

Az érdekegyeztető ülésen elhangzott továbbá, hogy a rendelet hatálya nem terjed ki a folyamatosan, vagy rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókra és az ilyen munkakörben foglalkoztatott alkalmazottakra. A rendelettől eltérő munkarend meghatározására jogosultak továbbá az általánostól eltérő munkaidő-beosztású munkahelyek és a lakossági szolgáltatásban tevékenykedő munkahelyek.


  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter