Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Az OÉT döntött: Munkaszüneti napok 2007-ben

Az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén döntés született a 2007-es munkaszüneti napokról és azok kompenzálásáról. Bár a döntés kapcsán még a szociális és munkaügyi miniszter rendelete is intézkedni fog, a pontos dátumokat már most nyilvánosságra hozták.

Mint az az ülésen kiderült, a március 16-ára, péntekre kitűzött pihenőnapot az irányelv szerint a munkahelyek legtöbbjében március 10-én, szombaton fogják ledolgozni. Szintén szombaton, április 21-én kell majd dolgozni az április 30-ai, hétfői pihenőnapot.
Októberben a 20-ai szombatot le kell dolgoznunk, de így a 22-ei hétfőt szabadnapnak kapjuk meg. Ugyanígy az október 27-ei szombatot munkanappá nyilvánították bepótolva ezzel a november 2-i pénteki pihenőnapot.
Decemberben az ünnepekkor a 24-e hétfőre esik, így ezt az ünnepnapot 22-én, szombaton kell majd ledolgoznunk, mint ahogyan a 31-i szilveszteri pihenőnapot is a megelőző, december 29-i szombaton kell bepótolnunk.

Az érdekegyeztető ülésen elhangzott továbbá, hogy a rendelet hatálya nem terjed ki a folyamatosan, vagy rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókra és az ilyen munkakörben foglalkoztatott alkalmazottakra. A rendelettől eltérő munkarend meghatározására jogosultak továbbá az általánostól eltérő munkaidő-beosztású munkahelyek és a lakossági szolgáltatásban tevékenykedő munkahelyek.


Follow hrportal_hu on Twitter