Megjelent: 7 éve

Az olajcégek munkahelyeket akarnak teremteni

Bizakodó az olaj- és gázipari szektor: a következő egy évben nagy részük munkahelyteremtést és növekedést tervez - derül ki az Ernst & Young (E&Y) legfrissebb nemzetközi iparági felméréséből.

A több mint 150 olaj- és gázipari döntéshozó megkérdezésén alapuló globális felmérés szerint a válaszadók 44 százaléka úgy látja, hogy javul a világgazdaság helyzete, és csak 17 százalékuk tapasztal továbbra is visszaesést. Több mint kétharmaduk szerint 1-3 százalékos világgazdasági növekedéssel lehet számolni a következő 12 hónapban.

A megkérdezettek 92 százaléka mondta azt, hogy létszámbővítést tervez, illetve legalább a mostani szinten tartja munkatársainak számát a következő egy évben. A cégek mintegy kétharmada a növekedést tekinti elsődleges céljának a következő időszakban, amelyet alacsony kockázatú organikus fejlődéssel szeretnének elérni.

A válaszadók több mint 80 százaléka kedvezőnek tartja a rá vonatkozó jelenlegi szabályozási környezetet, mind helyi, mind nemzetközi szinten. 85 százalékuk úgy látja, hogy a hitelhez jutás feltételei is javulnak.

A tanulmányból az is kiderül, hogy az iparági szereplők kivárnak a tranzakciókkal, mindössze 27 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy akvizíciót tervez. A vállalati fúziót vagy felvásárlást tervezők többsége kisebb ügyletekben gondolkozik, amelyeknek 88 százaléka nem éri majd el az 500 millió dolláros értéket - olvasható a tanácsadó cég közleményében.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter