Megjelent: 8 éve

Az új adók a gazdagabbakat terhelik jobban

Csak kiadáscsökkentéssel nem lehetett elérni akkora költségvetési hatást, amekkorát az IMF és az EU szeretett volna látni. Ehhez bevételnövelő intézkedések is kellettek - – indokolta az öt új adó bevezetését Rogán Antal a TV2 reggeli műsorában.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerinte az IMF üdvözölni fogja a Széll Kálmán-terv 2.0-t, amelyben a korábban Magyarországtól elvárt, kiadáscsökkentéssel járó strukturális átalakítások is szerepelnek. Rogán Antal reálisnak tartja, hogy két---–három hét múlva elinduljanak az IMF/EU-hiteltárgyalások Magyarországgal, és úgy véli, a megállapodás a második negyedév végére meg is születhet.

Mint Rogán Antal fogalmazott, a bevételnövelő lépések nélkül egy hasonló mértékű csomagot például csak a közszféra béreinek 16 százalékos és a nyugdíjak 18 százalékos csökkentésével lehetett volna elérni, ehhez képest az új adók egy átlagos magyar háztartás kiadásait havonta 500---–600 forinttal emelhetik. Azt ugyanakkor elismerte a politikus, hogy a gazdagabbaknak ez a teher nagyobb lehet, illetve azoknak is, akik eddig a cégükben számolták el például a telefonkiadást vagy a biztosítást.

MNO
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter