Megjelent: 2 hónapja

Itt a lista, kik keresnek többet Orbán Viktornál is!

Rogán Antal, Gulyás Gergely, Semjén Zsolt, Süli János és Mager Andrea is többet keres, mint Orbán Viktor - írja a napi.hu a Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumai alapján.

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki. A miniszterelnöknél nem csak Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítéséért felelős tárca nélküli miniszter és a bruttó ötmillió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter visz haza többet, hanem a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is (ők bruttó 3,08 millió forintot) - írja a napi.hu a Miniszerelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumai alapján.

Süli János országgyűlési képviselői fizetésével együtt több mint bruttó hatmillió forintot keres havonta, amit egyéb juttatások is kiegészítenek. Az Országgyűlés Hivatala például lakást és két irodát is bérel a számára, de a miniszter deviza napidíjat is kaphat a kiküldetéshez kapcsolódó költségek térítésére.

Azok az államtitkárok, akik egyben országgyűlési képviselők is - Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád, Soltész Miklós - 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót.

A felsővezetők éves cafetériakerete 200 ezer forint, és személyes használatra gépkocsit is kapnak, ezen felül jutalomban részesülhetnek a miniszterelnök által meghatározott összegben.

Tavaly novemberben Mager Andrea két államtitkára, Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért, valamint Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár kapott bruttó 2-2 millió forintot munkája elismeréseként.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Dömötör Csaba parlamenti államtitkárt, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt, valamint Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárt jutalmazta tavaly novemberben a kormányfő egy havi illetményüknek megfelelő, mintegy bruttó 1,3 millió forinttal. E három államtitkár 2019. júliusban 1,3 milliós "motivációs elismerést" is kapott a munkáltatói jogkört gyakorló minisztertől - írja a napi.hu.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter