Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Ázsiaiak tömege a Hankooknál?

Az idehívott külföldiek közül 122-en jönnének Dél-Koreából. A fennmaradó 9 fő - a központ szerint - "zömmel Romániából érkezne". A munkaügyi központ dunaújvárosi kirendeltségén azonban ettől eltérő adatokat közöltek. Ők úgy tudják, hogy a cég 34 dél-koreai munkavállaló foglalkoztatásához kért engedélyt. Hutera Erzsébet, a Hankook kommunikáció felelőse viszont "néhány tucat" ázsiairól beszélt a Magyar Nemzetnek.

A lap cikke szerint ellentmondásos az is, hogy Hutera 21, Szlovákiából és Romániából érkező munkásról beszélt. A Fejér Megyei Munkaügyi Központ már idézett számaiból viszont az következik, hogy a 131 külföldiből csak kilenc olyan van, aki nem Dél-Koreából érkezne; 12-vel kevesebb tehát, mint amit a cég közölt.

Hutera Erzsébet azt mondta: a Hankooknál jelenleg körülbelül 800-an dolgoznak. Ez a létszám - ha a gyár teljes kapacitással üzemel majd - elérheti az 1500 főt. Az azonban még kérdéses, hogy a létszám hogyan oszlik majd meg a magyarországi és a külföldi munkavállalók között - írja a lap.

Follow hrportal_hu on Twitter