Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Balog: az Új nemzedék program esélyt ad a hátránnyal indulóknak

Az Új nemzedék jövőjéért program esélyt teremt azoknak, akik valamilyen hátránnyal indulnak az életben - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere keddi sajtótájékoztatón, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) nulladik napján Zánkán, az Új Nemzedék Központban.

A miniszter közölte, a program fő célja a fiatalok segítése jövőképük megfogalmazásában, illetve felkészítésük a zökkenőmentes munkaerő-piaci belépésre.

A kétéves projekt három területen - az ifjúságsegítő intézményrendszer fejlesztése, a korosztályos kommunikációs platformok egységesítése, az ifjúsági szolgáltatások bővítése - valósít meg összehangolt intézkedéseket - tette hozzá.

Balog Zoltán kitért arra, hogy az EFOTT története 37 éves múltra tekint vissza, és a rendezvényen olyan értékek vannak jelen, mint a minisztériumban: kultúra, zene, színház, sport, civilek.

Fontos, hogy a nemzeti ifjúsági stratégia valóban megvalósuljon - mondta. A kormány ifjúságpolitikai intézkedései közül két projektet emelt ki. Az egyik, a Start-program keretében pályakezdő, 25 év alatti fiatalok számára biztosítottak a munkába lépéshez adó- és járulékkedvezményt, ennek köszönhetően 2012 végéig 28 ezer fiatal jutott munkához, és szeretnék ezt 200 ezerre növelni. A másik, európai uniós projekt a hátrányos helyzetű fiatalok munkába állását segíti, erre 22 milliárd forint áll rendelkezésre.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány szombaton tárgyalja a népesedéspolitikai intézkedéscsomagot, amellyel a gyermekvállalást segítik. Szólt arról is, hogy elfogadták a drogellenes stratégiát, amely új szemléletet hoz, és a józan gondolkodásmódra helyezi a hangsúlyt.

Balog Zoltán végül minisztériumi támogatásként EFOTT-jegyeket ajándékozott a Keresztény Roma Kollégiumoknak, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségnek és a székesfehérvári Szent Kristóf Háznak.

Mihalovics Péter, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a 24 hónapos, hárommilliárdos, teljes egészében az Európai Unió által finanszírozott projektről azt mondta: olyan átfogó támogatói programot ajánlanak fel a közoktatásban tanuló fiatalok számára, amely kellő információt nyújt a pályaválasztáshoz, a karrierépítéshez.

A programnak három pillére van: az intézményfejlesztés (az eddig regionális tanácsadó irodák megyei szinten működnek majd, és minden megyeszékhelyen kontaktpontot hoznak létre, ahol négy képzett tanácsadó fogadja a fiatalokat), az ifjúsági szolgáltatások bővítése (életmód- és karrier-tanácsadás, képzések, tematikus táborok, elsősorban a zánkai Új Nemzedék Központban), valamint a nemzedékek közötti és belüli kommunikáció erősítése (ennek keretében például az MTVA-val együttműködve a témába vágó műsorokat készítenek) - ismertette.

A program gerincét egy ifjúsági életpályamodell kialakítása és a gyakorlatba való bevezetése adja, ami már 12 éves kortól segíti a pályaválasztást, a felkészülést a továbbtanulásra, valamint erősíti a fiatalokban a magukról való gondoskodás szemléletét és a felelősségvállalást - ismertette Mihalovics Péter.

A modellt tanórai és órán kívüli keretek között vezetik be negyven úgynevezett bázisiskolában, azt a tervek szerint 2015-re négyszáz, a képzésbe bevont szakember munkája segít majd.

Siklódi Levente, a Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója felidézte a tavaly április óta eltelt időszakot, akkor került az ifjúsági centrum a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz.

Közölte, az elmúlt évben négymilliárd forint pályázati pénzt nyertek el; az infrastrukturális fejlesztések után igyekeznek tartalommal is megtölteni a központot, például olyan fesztiválokkal, mint az EFOTT. Legyen szó tanulásról, vállalkozásról, karrierről, művészetről vagy a szabadidő hasznos eltöltéséről, az Új Nemzedék Plusz orientál és elérhető lehetőséget teremt - mondta.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter