Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Befolyásos nők gyűltek össze Zágrábban

A politikai és üzleti életben fontos pozíciót betöltő 50 horvát és magyar nő részvételével rendeztek kapcsolatfejlesztő fórumot Zágrábban a Magyar Intézetben Női vállalkozások Közép-Európában címmel - írta az MTI.

Horváth Viktória, Magyarország kiemelt külgazdasági és partnerségi ügyekért felelős nagykövete az MTI-nek elmondta: a konferencia célja az volt, hogy választ adjon a kérdésre, mit tehetnek a nők a régió gazdaságfejlesztéséért.

A program során a két ország üzleti világának női szereplői, minisztériumok és szakminisztériumok vezetői találkoznak és cserélnek tapasztalatokat. Volt már korábban ilyen fórum Szerbiában, Szlovákiában és Kárpátalján is - jelezte a nagykövet.

Mint mondta, hozzáadott értéknek azért nevezik a programot, mert arra keresnek választ, hogy egy ország miképpen tud nagyobb hozzáadott értéket termelni, amennyiben több nő dolgozik, és nagyobb lehetőséget kapnak erősebb döntéshozó pozíciók betöltésére.

A család és a munka egyensúlya már nem gender ügy - hangsúlyozta, Közép-Kelet-Európában már gazdaságfejlesztési és demográfia kérdés.

Natasa Mikus Zigman, a horvát gazdasági minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy Horvátországban a vállalkozások 26 százalékát vezetik nők, magas beosztást is mindössze 27,6 százalék tölt be, miközben az európai uniós átlag 30 százalék. Az államtitkár ismertette a horvát kormány még 2014-ben elfogadott stratégiáját, amellyel a nők helyzetén kíván javítani 2020-ig.

A fórum a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésre, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) horvát irodája, valamint a horvát gazdasági minisztérium közös szervezésben, a zágrábi magyar nagykövetség támogatásával jött létre.

MTI
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter