Megjelent: 9 éve

Bizakodó állásponton Hoffmann Rózsa

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem számít arra, hogy az új felsőoktatási törvény munkaanyagát "visszaküldené" a kormány. Az államtitkár kedden azt mondta, hamarosan elkészülnek a joganyaggal - írja az MTI.

Az oktatási államtitkár a Fidesz-KDNP-frakciószövetség kedd délutáni ülése előtt újságíróknak kifejtette: a törvényalkotás hosszú folyamat, a tervezetet a kormány elé kell terjeszteni, és le kell folytatni a közigazgatási, a társadalmi, valamint a tárcaközi egyeztetést is - adta hírül az MTI. A felsőoktatási törvény joganyagával majdnem készen vagyunk - fogalmazott Hoffmann Rózsa, aki kérdésre válaszolva közölte: nem számít arra, hogy a kormánytól esetleg visszajön a munkaanyag. A keretszámokra vonatkozó szabályozásnak - amely nem része a felsőoktatási törvénynek - november végéig kell elkészülnie - tette hozzá.

Bódis József, a rektori konferencia elnöke kedden azt mondta, hogy pénteken olyan állapotba kerülhet a nemzeti felsőoktatási törvény koncepciója, hogy azt a rektorok is megismerhetik; ezután két napon belül a Magyar Rektori Konferencia (MRK) tagjai érdemben véleményt tudnak mondani a tervezetről. Előzőleg az MRK képviselői tárgyaltak Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterrel és Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral - írja az edupress.hu.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ezeket a szakmákat ajánlja a nyolcadikosoknak az Oktatási Hivatal

Az országos pályaorientációs kérdőívet 86 701 tanuló töltötte ki. Teljes cikk

Munkaruhát, veszélyességi pótlékot és 100 ezer forintos támogatást javasolnak a tanári szervezetek

A tanári szervezetek egyetértenek a járvány miatti szigorításokkal, de újabb javaslatokat fogalmaztak meg. Teljes cikk

További szigorításokat követel az oktatásban a Pedagógusok Szakszervezete

A szakszervezet javasolja, hogy az általános iskolák ötödik évfolyamától vezessék be a hibrid oktatást. Teljes cikk