Megjelent: 11 éve

Blokáddal harcolnak a dinnyetermesztők

Blokád alá vontak több dél-békési dinnyefelvásárló-telepet a Karsai József szocialista párti országgyűlési képviselő által vezetett dinnyetermesztők pénteken kora este.

Karsai József képviselő az MTI-vel közölte: a gazdák Magyarbánhegyesen, Kunágotán, Nagybánhegyesen, Medgyesegyházán és várhatóan rövidesen Pusztaottlakán zárják el erőgépeikkel a felvásárlótelepek bejáratait. Karsai József hangoztatta, hogy azt akarják elérni, hogy a felvásárlók legalább bruttó 30 forintot fizessenek a termelőknek a gyümölcs kilójáért. (Az Auchan-nal folytatott dinnyeháború már véget ért.)

A blokád alá vont telephelyeken több kamion is áll, emiatt a dinnyeszállító járművek nem tudják elhagyni a környéket. A képviselő elmondta, hogy a helyszíneken megjelentek a rendőrök is, ám egyelőre csak szemlélik az eseményeket, hiszen a demonstrálók kerülik a vitát a felvásárlókkal. Karsai József tárgyalt már az egyik felvásárlóval, aki azt mondta neki, hogy Macedóniából olcsóbban lehet felvásárolni a dinnyét, ezért tudnak csak 20-23 forintot fizetni a magyar termelőknek.

Az MTI érdeklődésre Simonka György, a Simba Hungary Kft. vezetője, maga is termelő elmondta: csak a pénteki napon 112 termelőtől 23 kamion dinnyét vásárolt kilogrammonként 23-25 forintért. Szerinte egyre kevesebb a dinnye a határban, s ez prognózisa szerint felhajthatja a külpiacokon az árakat, s így növekedhet a hazai felvásárlási ár is. Szerinte is alacsony a felvásárlási ár, azonban nem ilyen eszközökkel kellene élni a termelőknek.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem tudott a blokádokkal kapcsolatban atrocitásokról beszámolni. Elmondta, ha a gépjárművek elzárják a telephelyek bejáratát, és akadályozzák a közlekedést, az várhatóan szabálysértési eljárást von maga után.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter