Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Borsik: Képzést a 900 ezer alapfokú végzettségűnek!

A foglalkoztatás bővítésének fontosságát, valamint az ezt segítő hosszú távú, átfogó kormányzati programok mielőbbi kidolgozásának szükségességét hangoztatta az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASZSZ) elnöke kedden Pécsett.

images

Ha sikerülne a társadalom minél szélesebb rétegeit bevonni a munka világába, hozzájárulhatnánk emberek százezreinek magasabb életszínvonalához, a gazdaság fellendüléséhez, s az államháztartás hiányának csökkentéséhez. Ellenkező esetben Magyarországnak idővel még több szegény állástalannal és növekvő hiánnyal kell számolnia - mondta Borsik János országos fórumsorozatának baranyai állomását megelőző sajtótájékoztatón.

Az ASZSZ elnöke utalt rá: Magyarországon a foglalkoztatottság szintje 56 százalékos, szemben az európai uniós átlaggal, amely 64 százalék. Véleménye szerint e komoly lemaradás csökkentéséhez egyedül nem elégségesek a munkaügyi tárca erőfeszítései, hatékony kormányzati intézkedésekre van szükség. A kormány szereti reklámozni, mennyit költött foglalkoztatás bővítését célzó programokra. Mi az eredményeket kérdezzük, de azok rendre elmaradnak, nincs áttörés a munkaerő-piaci helyzet terén - jegyezte meg.

Borsik János szerint más gazdaság- adó- és járulék-, valamint oktatáspolitikára van szükség. Mindennek olyan hosszú távú koncepcióba kellene ágyazódnia, amely túlmutatna egy-egy választási cikluson, hiszen nyilvánvaló e téren látványos eredmény néhány éven belül nem érhető el. Azt mondta: mindenképpen szükséges lenne a munkavállalók, vállalkozások adó- és járulékterheinek csökkentése, a segélyek összegéhez viszonyítva munkára ösztönző minimálbérre, a piaci igényekhez igazított szakképzésre, s egyebek mellett annak a 800-900 ezer embernek a képzésére, akik az általános iskolai végzettségükkel egyre nehezebben tudnak munkát találni, vagy jelenlegi állásukat megtartani.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter