Megjelent: 15 éve

Bővülő foglalkoztatás, minőségi javulás

images

images

A 2005. évi foglalkoztatáspolitikai irányvonalakról szólva kifejtette: a csökkenő adók, a célzott járulék-kedvezmények és a hatékonyabb támogatás várhatóan kedvező hatást gyakorol a munkáltatókra és a munkavállalókra egyaránt. Nagy kihívást jelent a szakemberek számára az inaktív munkaerő sokoldalú segítése, hogy megkönnyítsék a különböző társadalmi csoportok belépését a munkaerőpiacra, illetve a hosszú ideje állástalan emberek visszatérését a munkahelyekre. Ugyancsak komoly feladatot jelent a munkaerő-piaci változásokhoz való alkalmazkodás, a megszűnő és az új munkahelyek tekintetében egy minőségi javulás elérése.

A szaktárca vezetője számít arra, hogy a jövő évben az uniós pénzek is "megmozdulnak", de hozzátette: az egész nemzet számára fontos lesz, hogy jól használjuk fel ezeket a forrásokat. Kedvezőnek mondta, hogy az Unió pozitívan értékelte a Nemzeti Foglalkoztatási Akciótervet, külön kiemelték, hogy a kormányzat jól látja a munkaerő-piaci folyamatokat, helyesen választotta meg a foglalkoztatáspolitikai eszközöket és széles társadalmi párbeszéd keretében alakította ki a programját.

Kérdésekre válaszolva Csizmár Gábor elmondta: az autópálya-építés a borsodi térségben megtörte a kedvezőtlen munkaerő-piaci trendet, vélhetően további kedvező hatása lesz a munkaerő mobolitására. Megerősítette, hogy a 2006-13. közötti évek fejlesztési terveiben szerepel a vasútfejlesztés is. A különféle támogatások elnyeréséhez szüksége önerő megteremtéséhez foglalkoztatási egyezmények megkötését ajánlotta az érintettek számára, de felhívta a figyelmet a Magyar Fejlesztési Bank hitelprogramjára is, amelynek a kialakítása során érvényesültek munkahely-teremtési szempontok. Azt ígérte, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat és a civil szervezetek kapcsolatát még szorosabbra fűzi a minisztérium.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter