Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Bruttó 300 milliárd adó- és járulékcsökkentésre

Bruttó 300 milliárd forint lesz jövőre az adó- és járulékcsökkentésre fordítható összeg, ebben már nagyjából megegyeztek a kormánypártok vezetői - írja a keddi Világgazdaság.

A lap információi szerint a vita most az arányokon folyik: a szocialisták a forrás nagyobb részét - a munkahelyteremtés reményében - célzott járulékcsökkentésre, kisebb hányadát pedig a személyi jövedelemadó mérséklésére - a sávhatár 1,7 millióról 1,9 millió forintra történő emelésére - fordítanák, míg a liberálisok a forrás kétharmadát szánnák az szja csökkentésére. Több vezető koalíciós politikus úgy nyilatkozott a lapnak: majd valahol a kettő között megállapodnak. A témát igyekeznek minél jobban "körbejárni", a részletek kidolgozása májusig is elhúzódhat, és a koalíciós egyeztetések közben zajlik majd a "szakmai" párbeszéd is.

Ez utóbbinak része a miniszterelnök keddi felszólalása a Magyar Tudományos Akadémián tartandó Új Magyarország című konferencián. Itt többek között arról beszél a kormányfő, hogy a szuperbruttósításra vagy a radikális szja-csökkentésre vonatkozó tervek helyett most a kis- és közepes vállalkozások direkt támogatása, vagyis a célzott járulékcsökkentés körvonalazódik.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter