Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Budapest - Káoszba fulladt az egészségügyi tüntetés

A több ezer résztvevőt felsorakoztató demonstráción megyénként több százan álltak ki az egészségügyi dolgozók érdekeiért. A szakszervezeti oldal képviselői "Vitam et sanquinem és bérünket!" feliratokkal tiltakoztak, míg Simó Endre a szociális fórum vezetője a következő szavakkal érvelt beszédében: "Azok nevében szólok, akiknek még arra sincs pénzük, hogy itt legyenek. Ha lesz kórház-privatizáció, akkor ezek az emberek mit fognak csinálni, miből fizetik a számláikat?"

A Magyar Szociális Fórum, az EDDSZ és a MOK rendezte tüntetésen mindazonáltal privatizációellenes és kettős állampolgárság-párti szónoklatok is követték egymást, így a rendezvény a nap végére tömeges demonstrációba és elégedetlenségbe fulladt.

A megmozduláson részt vett többek között a Munkáspárt és a Magyarok Világszövetsége is, amelyek a december elejére kitűzött népszavazásra "szavazz két igen-nel!" felkiáltásokkal buzdították a résztvevőket.


A NOL jelentése nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A KSH szerint nőtt a turizmusban dolgozók átlagkeresete

A KSH turizmus, vendéglátás 2018-ról szóló elemzése szerint az ágazat teljesítménye 2013 óta folyamatosan emelkedik - írja az MTI. Teljes cikk

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 20 százalékos a szakemberhiány

A KSH adatai szerint az egészségügyben 5 százalék körüli a szakemberek hiánya, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felmérése viszont a KSH... Teljes cikk

Ennyit keresnek a diákok az élelmiszer áruházakban

Diákként idén nyáron csak az nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon, aki nem akar - írja a penzcentrum.hu. Teljes cikk