Megjelent: 2 éve

Budapest minden közoktatásban dolgozót leteszteltet

Lakosságarányosan oszt szét a fővárosi önkormányzat a kerületek között 100 ezer antigén gyorstesztet. Elsősorban a közoktatási dolgozókra koncentrálnak majd, és mivel Budapesten körülbelül 30 ezer iskolai dolgozó van, biztosan jut majd mindenkinek.

A fővárosi önkormányzat százezer antigén gyorstesztet vásárol, így november végétől megkezdődhet a közoktatási dolgozók koronavírus-tesztelése.

Ötvenezer tesztet lakosságarányosan fognak szétosztani a kerületi önkormányzatok között, a mintavételt pedig nekik kell megszervezniük.

Annyit kérünk tőlük, hogy a náluk jelentkező oktatási dolgozóknál - a pedagógusoktól a portáson át a konyhás néniig - végezzék el a tesztet, a fennmaradó mennyiséget pedig saját döntésük szerint használhatják fel - mondta Havasi Gábor, Budapest egészségügyi tanácsnoka a 24.hu-nak.

A fővárosi tesztelési programtól így azt is várják, hogy pontosabb képet nyerjenek arról, mekkora a baj Budapesten.

Budapesten körülbelül 30 ezer iskolai dolgozó van, így az 50 ezer tesztből biztosan jut mindenkinek, mondta Havasi, hozzátéve, hogy mivel a program önkéntes, valószínűleg nem vesz majd benne részt minden iskolai dolgozó, így igény szerint akár később egy ismétlő teszt is beleférhet egyeseknél.

A tesztek beszerzése folyamatosan zajlik majd, a jelenlegi számítások szerint november végén érkezik meg 25 ezer darab, majd utána hetente-kéthetente újabb 25 ezer.
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek