Megjelent: 15 éve

Budapest sok menedzser szívét meg tudja dobogtatni

A magyar főváros elsősorban a személyes biztonság és az idegen nyelvek használata terén kapott gyenge pontszámok miatt nem tudott előrébb kerülni a menedzserek legkedveltebb lakóhelyeinek listáján.

Budapest a 49. legkedveltebb lakóhely a külföldön élő üzletemberek között – derül ki Világgazdaság cikke szerint az ECA International világszerte 254 metropolisra kiterjedő felméréséből. Ezzel a magyar főváros került az egyik legkedvezőbb helyre az új EU-tagállamok között, közülük ugyanis egyedül Ljubljana előzte meg - írja a lap. Igaz, Budapestnek csak orrhosszal sikerült maga mögé utasítania Prágát, de messze lekörözte Varsót vagy Moszkvát.

A világranglista első 19 helyére kizárólag nyugat-európai városok kerültek. Az élen Koppenhága és Genf végzett, New York a 36. lett a sorban.
A cikk szerint a lista nem csupán az egyes metropolisokban a külföldi menedzserek számára jellemzően elérhető jövedelmet veszi figyelembe, hanem olyan, az életminőséget alapvetően befolyásoló tényezőket is, mint például a környezetszennyezés mértéke, a klíma, az infrastruktúra állapota, az egészségügyi vagy oktatási szolgáltatások elérhetősége és minősége, a személyes biztonság vagy a belpolitikai feszültségek mértéke.

Az így összeállított ranglista az ECA International szerint azzal a céllal készül, hogy segítségével a cégek meghatározhassák, kitelepített munkatársaiknak hol mekkora "kárpótlást" kell fizetniük a külhoni élet által okozott kellemetlenségekért.

A cikk szerint Budapest még előrébb került volna, ha nem kap viszonylag gyenge pontszámokat a személyes biztonság és az idegen nyelvek használata terén. A magyar főváros legnagyobb erősségei közé a felmérés szerint az Európa többi részéről való elérhetőség, a kozmopolita környezet és a könnyen elérhető, megfelelő színvonalú lakhatás biztosítása tartozik - olvasható az újság mai számában.
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek