Megjelent: 10 éve

Budapestre helyezné székhelyét az Elcoteq

Európa legnagyobb szerződéses elektronikai (EMS) gyártóját finn üzletemberek alapították, a részvények egy része azóta a tőzsdén is forog. Finnország földrajzilag Európa perifériáján van, a székhelyváltást azért tartották szükségesnek, hogy közelebb kerülhessenek az ügyfelekhez, a finanszírozási piachoz és a szállítókhoz - mondta a Világgazdaságnak Jorma Vanhanen, a társaság igazgatóságának elnöke.

Az utóbbi másfél évben a válság megtépázta az EMS-ipart, az Elcoteqnek is ehhez kellett igazodnia, ami több gyártóhely bezárását jelentette, egyidejűleg felértékelve a hosszú évek alatt Pécsett kiépült bázist. Az Elcoteq globális stratégiájában Magyarország szerepe felértékelődött - emelte ki Jorma Vanhanen.

A székhely kérdésében még az idén megszületik a döntés, és ha ránk nézve pozitív előjellel, akkor további magyarországi bővítési lehetőségekkel számolhatunk. A válság nyomán tavaly a felére csökkent a Pécsett foglalkoztatottak létszáma, ez jelenleg 3500 fő. A múlt év végén a Philips LED-világítástechnikai részlegével kötött globális megállapodás érinti a baranyai gyártást is. További bővülést hozhat a Nokiával és a Huaweijel való együttműködés is - olvasható a Világgazdaságban.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter