Megjelent: 10 éve

Budapestre helyezné székhelyét az Elcoteq

Európa legnagyobb szerződéses elektronikai (EMS) gyártóját finn üzletemberek alapították, a részvények egy része azóta a tőzsdén is forog. Finnország földrajzilag Európa perifériáján van, a székhelyváltást azért tartották szükségesnek, hogy közelebb kerülhessenek az ügyfelekhez, a finanszírozási piachoz és a szállítókhoz - mondta a Világgazdaságnak Jorma Vanhanen, a társaság igazgatóságának elnöke.

Az utóbbi másfél évben a válság megtépázta az EMS-ipart, az Elcoteqnek is ehhez kellett igazodnia, ami több gyártóhely bezárását jelentette, egyidejűleg felértékelve a hosszú évek alatt Pécsett kiépült bázist. Az Elcoteq globális stratégiájában Magyarország szerepe felértékelődött - emelte ki Jorma Vanhanen.

A székhely kérdésében még az idén megszületik a döntés, és ha ránk nézve pozitív előjellel, akkor további magyarországi bővítési lehetőségekkel számolhatunk. A válság nyomán tavaly a felére csökkent a Pécsett foglalkoztatottak létszáma, ez jelenleg 3500 fő. A múlt év végén a Philips LED-világítástechnikai részlegével kötött globális megállapodás érinti a baranyai gyártást is. További bővülést hozhat a Nokiával és a Huaweijel való együttműködés is - olvasható a Világgazdaságban.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter