Megjelent: 13 éve

Cáfolja a szakszervezeti vádakat a Hankook

A Hankook tagadja a szakszervezet vádjait, amelyek ki nem fizetett túlórákról, a szakszervezet el nem ismeréséről és megfélemlítésről szólnak. Szerintük minden esetben a munkaügyi törvényeknek megfelelően jártak el - írja a Magyar Rádió.

Bányai Tibor, a gumigyár humánerőforrás igazgatója szerint azért nem ismerik el a szakszervezetet, mivel a szakszervezeti vezetők megkeresése híján semmiféle szakszervezet létrejöttéről nem tudnak. Amennyiben azonban értesülnek arról, hogy jogerős bírósági bejegyzéssel rendelkező, a tevékenységéhez megkövetelt jogszabályi feltételeinek megfelelő szakszervezet működik a gyár területén, minden ezzel kapcsolatos, a munkajogi rendelkezéseknek megfelelő kötelezettségüknek eleget fognak tenni.

A Hankook a bérek, műszakpótlékok elmaradását az új, egységes vállalatirányítási rendszer bevezetésével magyarázza, a tesztelési fázisban ugyanis a bérszámfejtésből kimaradhattak bizonyos juttatások, amiket hóközi kifizetéssel kívánnak majd rendezni. A ki nem fizetett túlórák vádját azonban visszautasítja, a cég mindenkor a törvényi rendelkezéseknek megfelelően fizeti meg őket. Ráadásul rövidesen véget vetnek a rendkívüli munkavégzés gyakorlatának, a gyár folyamatos bővülésével ugyanis előbb-utóbb megszűnik a jelenleg fennálló túlóra-szükséglet.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének alelnöke értetlenül áll Bányai Tibor válaszai előtt, tekintve, hogy június 27-én személyesen adta át neki a közjegyzői nyilatkozatot. Mivel a szakszervezetet az egyesülési törvény szerint hozták létre és származtatott jogi személyként jegyezte be a VDSZ, senki sem vonhatja kétségbe létjogosultságát. Előrevetíti továbbá, hogy az ilyesfajta lekezelés súlyosbítani fogja a szakszervezet és a menedzsment közötti konfliktust, holott inkább azon kéne munkálkodni, hogy egy korrekt megállapodás születhessen - tolmácsolja a Magyar Rádió.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter