Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Csábítják az amerikai befektetőket a V4-ek

Stabilitást és gyors növekedési lehetőséget ígért a Visegrádi négyek tagországaiban az amerikai befektetőknek, Washingtonban Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

"Jeleztem, hogy a V4-együttműködésben részt vevő országoknak sok közös vonásuk van. Mind a négy ország sikeresen növekedési pályára állt, mindegyik rugalmas gazdaságpolitikát folytat, mind nyitott a világgazdaság felé és erős ipari bázissal rendelkezik" - emelte ki Cséfalvay Zoltán. Rámutatott, hogy ezek a tényezők a stabilitással kiegészülve nyerő kombinációt jelentenek a térségbeli beruházások számára.

Az államtitkár egy, az Egyesült Államok kereskedelmi kamarája és a V4 magyar elnökségének társszervezésében megrendezett konferencián szólalt fel. A tanácskozás, amelyen Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia képviselői mellett az amerikai üzleti élet mintegy 70 szereplője vett részt, a visegrádi négyek országainak kereskedelmi és beruházási lehetőségeire, valamint a térségnek az innováció terén megmutatkozó erősségeire hívta fel a figyelmet.

"A következő kihívás, amellyel a közép-kelet-európai országok szembenéznek, a magasabb hozzáadott értékű termelés és innováció felé való elmozdulás. Ez találkozik a térségben jelen lévő amerikai nagyvállalatok stratégiájával is, amelyek a gyártás, az ipari termelés mellé a kutatás-fejlesztést és az innovációt is egyre inkább behozzák most már a térségbe" - tette hozzá.

Az államtitkár kedden Bostonban két olyan startup-"gyorsítóval" tárgyal majd, amelyek elősegíthetik magyar cégek globális piacokra jutását.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter