Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Cselből kerültek vérlázító elemek az új munkajogi törvénykönyvbe?

Az LMP szerint a munka törvénykönyvének tervezetében szerepel néhány vérlázító elem, ennek azonban az a célja, hogy visszavonva őket rugalmasnak tűnjön a kormány.

Az LMP szerint nem elfogadható a Munka törvénykönyve tervezetének több, meghatározó eleme -–- mondta Mile Lajos újságíróknak, miután szerdán a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) tárgyalt. A politikus hozzátette, hogy az iratban ismerős megoldással találkoztak, amikor azt látták, hogy az amúgy is problémás anyagba bekerült néhány vérlázító elem, amelyekből ha kettőt-hármat visszavesznek, akkor már rendkívül rugalmasnak állítják be saját hozzáállásukat.

Meggyőződésének adott hangot, hogy ilyen jogszabályi változtatások esetében először nem a kormánynak kell döntenie, hanem a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell megegyezniük az alapelvekben, majd ezekre támaszkodva nekik kell kidolgozniuk saját javaslataikat, a kormánynak pedig ezeket alapul véve kellene elkészítenie a jogszabály normaszövegét. Vitathatatlannak tartja, hogy a változtatásokkal rugalmasabbá akarják tenni a munkaerőpiacot, de -– mint mondta -– ugyanilyen fontos a munkavállalók biztonságának kérdése és az azzal kapcsolatos garanciák megjelenítése.

Mile Lajos üdvözlendőnek nevezte, hogy a munkaadók és munkavállalók között elindult egy egyeztetés. Azzal az illúzióval viszont fel kell hagyni, hogy a gazdaság versenyképessége növelhető a munkavállalók kiszolgáltatottá tételével --– tette hozzá. Végül azt mondta, bízik benne, hogy a kormány eltér az eddigi gyakorlattól és az érintettek elképzelései alapján dolgozza ki a törvényt, miközben komolyan veszi azt is, hogy a módosítás nem járhat a munkavállalók jövedelemcsökkenésével.

Palkovics Imre, a MOSZ elnöke pozitív fordulatnak nevezte, hogy a múlt héten a munkaadói és munkavállalói szervezetek tárgyalóasztalhoz ültek és alapvető pontokban sikerült megállapodni. Szavai szerint ez a megállapodás volt az alapja annak a keddi, háromoldalú tárgyalásnak, amelyen a kormány képviseletében részt vett a nemzetgazdasági tárca államtitkára.

Elmondta, hogy az egyeztetésen alapelvként állapították meg: a parlament elé kerülő javaslatnak a háromoldalú tárgyalások során kell megszületnie. Palkovics Imre ezek kapcsán hangsúlyozta, ha úgy ítélik meg, hogy rugalmasabbá kell tenni a munkajogi szabályokat, akkor azokkal párhuzamosan növelni kell a foglalkoztatottak biztonságát is. A módosítás nem járhat jövedelemcsökkentéssel és az új jogszabály nem sértheti a munkavállalók személyiségi és alapvető emberi jogait -– emelte ki.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk