Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Dél-alföldi képzések a munkahely megtartása érdekében

Több mint 220-an, közöttük hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű, illetve a munkaerőpiacra hosszabb szünet után visszatérő munkavállalók, valamint a fogadó munkahelyek szakemberei kaptak a Dél-Alföldön olyan képzést, amely segítségével megőrizhették munkahelyeiket.

Az Európai Unió által támogatott EQUAL-REGINET Dél-alföldi program keretében például három munkahelyen összesen 72 résztvevővel munkahelymegtartó képzéseket szerveztek baromfifeldolgozó ipari szakmunkás, gépkezelő és lakossági személyi szolgáltató szakirányban a programban résztvevő térségi munkaügyi- és képző központok - mondta a Békéscsabai Regionális Képző Központ vezetője sajtótájékoztatón Gyulán pénteken.

Molnár György közölte: a program összesen 352 millió forintba került. Ennek keretében további, szintén 72 személy részére hálózatépítő képzést szerveztek, akik a továbbiakban a munkaügyi- és képző központokban mentorként fognak dolgozni.

A program eredményeként egyebek között a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Zrt.-ben 10 új munkavállaló talált magának kenyérkereseti lehetőséget, aki közül ketten középvezetői beosztást kaptak. A Hungerit Zrt.-nél pedig 2005 és 2007 között a fluktuáció 16 százalékkal csökkent, míg a létszám öt százalékkal növekedett.

Az olasz, a spanyol, az angol és román szakemberekkel közösen végrehajtott projekt során új felnőttképzési programok is készültek. Ezek közül a felnőttképzési menedzser képzést már akkreditálták, míg a csoportvezető szakember (tréner), valamint a baromfigépek kezelője képzési programok akkreditálása folyamatban van.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Október 10-re országos közszolgálati sztrájkot hirdet két szakszervezet

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete... Teljes cikk

Az orvoskamara párbeszédre hívja a döntéshozókat

Fontos kérdések megvitatására hívja az orvosokat a Magyar Orvosi Kamara (MOK); szombaton Elhalt ígéretek nyomában - párbeszéd a döntéshozókkal... Teljes cikk

Elbocsátási moratóriummal védené a munkavállalókat a Jobbik

Elbocsátási moratórium bevezetésével védené a magyar dolgozók munkahelyét Stummer János Jobbik-alelnök, aki sajtótájékoztatóján bejelentette:... Teljes cikk