Megjelent: 12 éve

Demonstráció és új munkaszerződés az egri kórházban

A HospInvest Zrt. új szerződéseket készít elő az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház dolgozóinak, mivel 1400 fős állandó gárdájából 935-en nem írták alá. Az érdekképviseletek pedig újabb demonstrációt hirdettek, írja a Népszabadság.

Az érdekképviseletek szerint az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésének jogát februárban elnyerő HospInvest Zrt. nem tudja tartani magát ahhoz a célkitűzéséhez, hogy július elsejével átvegye az intézményt. Hegyaljai Judit, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) kórházi alapszervezetének vezetője elmondta: azért hirdettek keddre tüntetést, mert szerintük ezzel a dátummal hatályát veszti a HospInvest és a megyei önkormányzat által kötött szerződés, így az intézmény visszaszáll a megyére.

Deák Gábor, a HospInvest Zrt. alelnöke a Népszabadságnak azt mondta az önkormányzattal kötött szerződésben az áll, hogy annak hatálybalépése után százhúsz napja van a cégnek a kórház és a dolgozók átvételére, s ez az időszak újabb százhúsz nappal meghosszabbítható. Az első százhúsz nap augusztus 18-án jár le.

Deák Gábor elmondta: az új munkaszerződés tervezetébe bekerült, hogy a HospInvest elfogadja a jelenlegi munkaköri leírásokat, garantálja a tizenharmadik havi bér kifizetését - sőt, egyfajta 14. havi juttatást is felajánlanak. Az új munkaszerződéseket a következő napokban adják át az alkalmazottaknak.

Merczel József, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista alelnöke elmondta: nagyjából nyolcszáz dolgozó kell ahhoz, hogy az OEP megkösse a finanszírozási szerződést az intézménnyel.

Ha újból beindul az adósságspirál, a megye nem tehet mást: létszámot kell csökkentenie - jelentette ki Merczel. A Népszabadság azt írja, hogy a HospInvest Zrt. ezt nem tehetné meg, hiszen két évre garantálta a jelenlegi létszám további foglalkoztatását.

Hegyaljai Judit erre úgy reagált: a létszámot csak ágyszámmal együtt csökkenthetik, mert már most is feszített ütemben dolgoznak.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk