kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Diplomataképző és külügyes találkozó Győrött

A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága nyolcadik alkalommal rendezi meg az országos Diplomataképző Konferenciáját és a Külügyes Találkozót. A cél a nemzetközi kapcsolatépítés területén működő egyetemi, főiskolai hallgatói szervezetek munkatársainak a képzése - mondta el Rékai Erika főszervező.

A konferencia március 4-én Csóka Krisztina, az Audi Hungaria Motor Kft. munkatársa Vállalati kapcsolatok, a vállalatok és a magyar állam című előadásával indult.
Március 5-én Heizer Antal, Magyarország pozsonyi nagykövete a schengeni egyezmény életbe lépése utáni szlovák-magyar kapcsolatokat elemezte. Szabó István prágai nagykövet a diplomáciai pálya, a nagyköveti munka kihívásairól, sikereiről tájékoztatta a hallgatókat.
A győri külügyes találkozók rendszeres előadója Görög Ibolya protokollszakértő. Ezúttal Európaiság, hitelesség - protokoll a magyar diplomáciában címmel tartott előadást. Vuity Tvrtko, Pécs kulturális főváros nagykövete a média és a marketing országimázs építő szerepét mutatta be.
Március 6-án folytatódik a program, csütörtökön 10 órától a konzuli védelemhez való jog érvényesüléséről dr. Haraszti Margit Katalin, az Országgyűlési Biztosok Hivatalának munkatársa tart tájékoztatót.
Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke a hallgatói érdekvédelemről, színtereiről, a kezdetektől a győri egyetemhez kötődő külügyes képzésekről és találkozókról tart előadást.
Huncik Péter pszichiáter a média és az ember viszonyát, Rábai Zsolt, a NATO Főtitkárság munkatársa a katonai szervezet aktuális feladatait elemzi.

A két konferencia zárónapján, március 7-én, pénteken 9 óra 15-től Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke "A politika hatása a médiára" témakörben osztja meg gondolatait a résztvevőkkel.
Kovács László, az Európai Unió adó- és vámügyi biztosa a Bizottság működéséről, a biztosok diplomáciai kötelezettségeiről ad tájékoztatást.
Edupress.hu
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kompetenciamérés: 2023-ban alacsonyabb átlageredmények születtek mint egy évvel korábban

Lezárult a 2023/2024-es tanévi digitális országos kompetenciamérés, 2024. március 4. és június 3. között 3050 oktatási intézmény több mint 584... Teljes cikk

Július közepéig lehet pályázni a Fáy Oktatási Innovációs Díjra

A díj célja, hogy népszerűsítse azokat a módszereket, amik fokozzák a tanulás és tanítás hatékonyságát. Teljes cikk

Professzori kinevezést kapott a Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin

A magyar-amerikai biokémikus az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának professzoraként folytatja munkáját. Teljes cikk