Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

DK: szemfényvesztés a közmunkások képzése

A Demokratikus Koalíció (DK) szemfényvesztésnek tartja a közmunkások számára szervezett képzési programot – jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter. Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta, hogy ezzel a kompetenciaképzéssel semmiféle tényleges eredményt nem lehet elérni.

A politikus úgy fogalmazott: a közmunkások számára szervezett téli képzések tananyagából kiderül, hogy egészen alapvető ismereteket próbálnak megtanítani a résztvevőknek. A közmunkások jelentős részének viszont nem az a problémája, hogy funkcionális analfabéta lenne, hanem az, hogy a korábban elsajátított szakismereteik nem teszik őket alkalmassá arra, hogy a munkaerőpiacon boldogulni tudjanak - folytatta. A programnak nyilvánvalóan az a célja, hogy a kormány „fényezni” tudja a foglalkoztatási statisztikákat – ismertette meglátását.

A DK szerint az is problémát okoz, hogy az oktatási kormányzat korábban lényegében minden olyan programot „befullasztott”, amelyek a rosszul képzett, sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek iskolai integrációját segítették elő – jelentette ki. Egyúttal arra is kitért, hogy a közmunkások oktatását szervező kormányzat volt az, amelyik a tankötelezettség korhatárát 16 évre szállíttatta le.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter