kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Eddig csak a kata váltotta be a reményeket

Pozitívan nyilatkoztak a tavaly december elején megkeresett vállalkozások a két új adónemmel, a kisvállalati adóval (kiva), illetve a kisadózó vállalkozások tételes adózásával (kata) kapcsolatban, de eddig csak a kata váltotta be a hozzá fűzött reményeket - derül ki a K&H Bank és a GfK Magyarország kutatásából.

A K&H 500 hazai mikro-, kis- és középvállalkozás vezetőjét kérdezte arról, mennyire tájékozottak a 2013-as adócsomag őket érintő változásairól, és azok előre láthatón milyen hatással lesznek vállalkozásuk helyzetére.

A vállalkozások a két új adónemmel kapcsolatban voltak leginkább bizakodók: a kiváról minden negyedik, míg a katáról minden hetedik vállalkozás gondolta úgy, hogy pozitívan befolyásolja cégüket. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, a kata beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen több mint 50 ezren választották ezt az adózási formát, míg a kivát csupán néhány ezer vállalkozás választotta.

Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője szerint ennek oka feltehetően az lehet, hogy még december végén sem volt minden részlet ismert, így a vállalkozások inkább maradtak az eddig alkalmazott adózási szokásoknál.

A megkérdezett kkv-vezetők jelentős része vélte úgy, hogy a 2013. évi adómódosításoknak nem lesznek különösebb hatásai a cég működésére. A többség jól informált volt a fordított áfa-fizetéssel kapcsolatban, és legtöbben hallottak a pénztárgépeket az adóhatóság számítógépeivel összekötő szabályozásról is.

A népegészségügyi termékadó módosítását, amely szerint ezentúl a NAV látja majd el az ezzel kapcsolatos feladatokat, a megkérdezett cégvezetők kevesebb, mint fele ismeri, és legkevésbé a szabad vállalkozási zónák kijelöléséről tájékozottak a vállalkozások. A helyi iparűzési adó módosításához a legnegatívabb a kkv vezetők hozzáállása, minden ötödik megkérdezett kifejezetten negatívan értékelte a hipa módosítását.


  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek