Egy kutatás szerint Amerikában a futárok 80 százaléka evett már bele a kiszállított ételbe
Az ételszállítókat legjobban az zavarja, ha kevés borravalót kapnak a vásárlótól.
Az Origo számolt be a Circuit Route Planner vállalat kutatásának eredményéről, melyben arról kérdeztek 564 amerikai futárt, hogy mi idegesíti fel őket legjobban a vásárlókban. A válaszadók 80 százaléka arról számolt be, hogy már előfordult, hogy beleevett a kiszállított ételbe, a megkérdezettek 17 százaléka azt mondta, megesett, hogy ellopta az ételt. 23 százalékukkal megesett, hogy direkt megrongálták a csomagot.
A futárok 73 százalékát az zavarja a legjobban, ha kevés boravalót kapnak. A válaszadók 53 százalékát az zavarja, ha megugatja a várásló kutyája, 35 százalék pedig azt tarja idegesítőnek, ha a várásló szomszédai udvariatlanok vele. A futárokat nagyobb arányban zavarja a túlzottan barátságos vásárló (34%), mint a barátságtalan (30%). Az ételszállítókat a nem létező vagy téves cím, illetve a túlzott vásárlói elvárások is idegesítik.
- 2025.12.03Humán controlling A képzés során megtanulhatja, miként támogathatja a controlling szemlélet a HR-stratégiát. Megmutatjuk, hogyan tervezze és kontrollálja a személyi jellegű ráfordításokat, elemezze a munkaerő költségeit és megtérülését, valamint, hogyan alkalmazza a teljesítménymenedzsment és a humán tőke elemzés legfontosabb módszereit a vállalati hatékonyság növelése érdekében.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.09Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program és a regisztráció a jegyek menüpont alatt.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.29Bértranszparencia irányelv és diszkrimináció-tilalom Szakmai képzés a bértranszparenciáról és a diszkriminációról HR szakembereknek és vezetőknek. Készüljön fel munkajogászainkkal az EU új bérátláthatósági szabályaira!
Részletek
Jegyek
- 2026.01.31Vállalati szimuláció Valós piaci helyzetben egy-egy döntés meghozatalakor helyt kell állnia mind vezetői, mind kontrolleri képességeinknek. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogyha mi is úgy gyakorolhatnánk, mint egy pilóta, aki éles felszállás előtt, a szimulátorban tanulja meg a vezetést, míg kellő rutinra tesz szert. Ez megvalósítható ma már az üzleti életben is.
Részletek
Jegyek
Akár már a jövő héten létrejöhet a megállapodás a 2026. évi minimálbér- és garantált bérminimum emelés mértékéről - mondták el a... Teljes cikk
A rendeletből kiderül, hogy kik igényelhetik a támogatást és hogy mire fordítható az 1 millió forint. Teljes cikk
Jövő év elején már vesznek fel dolgozókat a Vulcan Shield Global (VSG) békéscsabai gyárához - mondta a szingapúri székhelyű vállalat igazgatója... Teljes cikk
- Már a pincér is mosogat: mit tehet a vendéglátóipar a munkaerőhiány ellen? 6 hónapja
- Ennyi borravalót kapnak a magyar pincérek 6 hónapja
- Nagy hajrá indul a szezonális munkaerőért – ezekre a munkákra van most a legnagyobb kereslet 7 hónapja
- Futárnak állt a magyar olimpiai bajnok 11 hónapja
- Mennyit keresnek a Wolt-futárok? 11 hónapja
- Hogyan épül fel egy éttermi konyha? 12 hónapja
- Így szabályozza a kormány a borravaló adómentességét 1 éve
- Folytatódik a Marriott ingyenes képzési programja 1 éve
- Kit szólíthat meg az intenzív barista tanfolyam? 1 éve
- Mixer tanfolyam: Karrierlehetőség a rugalmasság és kreativitás jegyében 1 éve
- A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő 1 éve

Mi történne, ha egy napra minden nő szabadságra menne?