Megjelent: 6 éve

Egybegyúrnák a nagy budapesti egyetemeket

Orbán Viktor összevonná a nagy budapesti egyetemeket a Figyelő információi szerint. Elképzelhető, hogy szakterületenként integrálják az intézményeket, függetlenül attól, hogy azok földrajzilag hol működnek.

Konkrét döntés ugyan még nincs az újabb struktúraátalakításról, de hírek szerint a minta a University of London lenne. Akkor az ELTE, a BME és a Semmelweis alkotta mamutegyeteme a kormányfő reményei szerint akár a világ 200 legjobb intézményébe is bekerülhetne.

Valamint újra felmerült a Corvinus feldarabolásának és ennek következtében megszűnésének ötlete is. A Corvinus Társadalomtudományi karát az Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez, a Kertészeti, az Élelmiszer-tudományi és a Tájépítészeti kart a Szent István Egyetemhez csatolnák, amivel meg is pecsételődne a Corvinus sorsa, mivel három önálló kar megléte feltétel az önálló működéshez.

Figyelő.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter