Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Együtt-PM: ne tegyenek különbséget a házastársak és az élettársak által nevelt gyerekek között!

Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után. Ezt az Együtt-PM-es független képviselő közölte az MTI-vel csütörtökön.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság kedden nyilvánosságra hozott határozatában kimondta, a közös háztartásban, együtt nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék jár akkor is, ha az őket nevelő szülők házasságban, és akkor is, ha élettársi kapcsolatban élnek.

Az Együtt-PM társelnöke a családok támogatásáról szóló törvényben a "szülővel együtt élő házastárs" helyett a "szülővel együtt élő házastárs, élettárs" szöveget szerepeltetné.

A politikus azt mondta, a Fidesz annak alapján tesz különbséget a gyermekek között, hogy a szüleik milyen együttélési formát választottak. Arra is kitért, hogy a különbségtétel egy három gyermeket nevelő pár esetében - a családi adókedvezménnyel együtt - akár havi hatvanezer forintot is jelenthet.

Azt is közölte, hogy az Együtt-PM politikusai a közeljövőben egy törvénymódosító-csomagot is be fognak nyújtani annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a szegénységben élő gyermekeknek és családoknak. Többek között javasolni fogják az évekkel ezelőtt befagyasztott gyes és a családi pótlék megemelését, illetve kezdeményezik a beóvodáztatási támogatás megnövelését is – mondta Szabó Tímea.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter