Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Együtt-PM: ne tegyenek különbséget a házastársak és az élettársak által nevelt gyerekek között!

Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után. Ezt az Együtt-PM-es független képviselő közölte az MTI-vel csütörtökön.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság kedden nyilvánosságra hozott határozatában kimondta, a közös háztartásban, együtt nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék jár akkor is, ha az őket nevelő szülők házasságban, és akkor is, ha élettársi kapcsolatban élnek.

Az Együtt-PM társelnöke a családok támogatásáról szóló törvényben a "szülővel együtt élő házastárs" helyett a "szülővel együtt élő házastárs, élettárs" szöveget szerepeltetné.

A politikus azt mondta, a Fidesz annak alapján tesz különbséget a gyermekek között, hogy a szüleik milyen együttélési formát választottak. Arra is kitért, hogy a különbségtétel egy három gyermeket nevelő pár esetében - a családi adókedvezménnyel együtt - akár havi hatvanezer forintot is jelenthet.

Azt is közölte, hogy az Együtt-PM politikusai a közeljövőben egy törvénymódosító-csomagot is be fognak nyújtani annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a szegénységben élő gyermekeknek és családoknak. Többek között javasolni fogják az évekkel ezelőtt befagyasztott gyes és a családi pótlék megemelését, illetve kezdeményezik a beóvodáztatási támogatás megnövelését is – mondta Szabó Tímea.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek