Megjelent: 11 éve

Elbocsátási hullám indul Romániában

Csaknem 58 ezer ember válik munkanélkülivé az év első három hónapjában Romániában - derül ki a román országos foglalkoztatási ügynökség (ANOFM) adataiból.

A munkaadók előrejelzései szerint az említett időszakban összesen 57 760 dolgozó fogja elveszíteni munkahelyét. A legnagyobb mértékű - 53 073 embert érintő - leépítés a magánvállalatoknál várható, 3 639 alkalmazottat az állami szférában bocsátanak el, 1 048 embertől pedig az állami és magántőkével egyaránt rendelkező, vegyes tulajdonú cégeknél válnak meg.

Jelentős karcsúsításra készül az osztrák OMV tulajdonában lévő Petrom, amely 3000 dolgozóját - összes alkalmazottjának mintegy 10 százalékát - készül leépíteni. Ezt a lépést a szakszervezetekkel egyeztetve hozza meg, az elbocsátandók 15 hónapnak megfelelő átlagbért kapnak végkielégítésként.

MNO/MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter