Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Elbocsátástól tartanak a szlovén újságírók

Új tulajdonosa van a legnagyobb szlovén napilapnak, a Delonak, és a váltás miatt a dolgozók elbocsájtásoktól tartanak - közölte a horvát sajtó csütörtökön.

Az Index.hr horvát portál beszámolt arról, hogy a szlovén FMR befektetési és pénzügyi alap 7,3 millió euróért vette meg a sajtóorgánumot. Az újságírók azt kérték az új tulajdonostól, amely eddig még soha nem foglalkozott médiával, hogy ismertesse terveit.

Az Index.hr szerint a Delo a legrégebbi, nagy hagyományokra visszatekintő szlovén napilap, sokak véleménye szerint egyben a legszínvonalasabb is, amely a legnagyobb befolyással bír a közvéleményre. Az inkább baloldali kötődésűnek tekintett lapnak 400 munkatársa van, köztük 150 újságíró, akik most attól félnek, hogy az új tulajdonos megpróbálja megváltoztatni a lap arculatát, valamint létszámcsökkentést tervez.

Politikai elemzők és médiaszakemberek úgy vélik, hogy Szlovéniában a legtöbb esetben kérdéses és átláthatatlan a sajtóorgánumok mögötti tulajdonosi háttér. Szerintük gyakran előfordul, hogy egy-egy többségi médiarészvény-csomag megvásárlása mögött politikai érdekek állnak.

Az adásvételi szerződést még jóvá kell hagynia a kulturális minisztériumnak, mint a médiafelügyeletet ellátó illetékes tárcának.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter