Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

"Elfogadhatatlan a több tízmilliós végkielégítés állami pénzből"

Elfogadhatatlannak tartja az elszámoltatásért felelős kormánybiztos, ha valaki több tízmillió forintos végkielégítést vesz fel állami pénzből, ráadásul úgy, hogy rövid időn belül egy másik állami cégnél helyezkedik el.

Papcsák Ferenc azután juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy a Magyar Nemzet "botrányos lelépési pénzekről" írt. A napilap úgy tudja, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új vezetése ellenőrzést indít a nagy összegű lelépési pénzek ügyében.

A lap pénteki száma szerint a vizsgálat különös tekintettel foglalkozik az olyan kifizetésekkel, ahol csupán az egyik állami intézményből a másikba távozott "a búcsúpénzzel kistafírozott vezető". A cikk példaként említette Csanádi Ágnest, a VÁTI Nonprofit Kft. korábbi vezérigazgatóját, aki nem végkielégítésként, de különböző jogcímeken több mint 34 millió forintot kapott, amikor közös megegyezéssel távozott, majd a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgató-helyettese lett.

Papcsák Ferenc az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nemzeti együttműködés rendszerében elfogadhatatlan, ha valaki több tízmillió forintos végkielégítést vesz fel az állam pénzéből, ráadásul úgy, hogy rövid időn belül egy másik állami cégnél helyezkedik el. A kormánybiztos azt ígéri, hogy ezeket a botrányos eseteket fel fogja deríteni, és a szükséges lépéseket megteszi.

"A botrányos végkielégítések rendszerét a nemzeti ügyek kormánya felszámolja", hiszen az első gazdasági akcióterv részeként 98 százalékos különadót vet ki a kétmillió forint feletti állami végkielégítésekre - közölte Papcsák Ferenc.

MTI/Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk