Megjelent: 8 éve

Emelkedő bérszínvonal - miért fél a helyi ipar az autógyártóktól?

Nagy Zoltán, a második legnagyobb kecskeméti foglalkoztató − a több mint 1500 főt alkalmazó − svájci gyökerű Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatója szerint nem kell attól tartani, hogy a Mercedes agyonnyomja a helyi ipart. Az ügyvezető kiemelte, a Mercedes megjelenése több pozitív folyamatot is elindított, ezek között említette, hogy a városba vonzotta a munkaerőt, és a szak-, valamint a felsőoktatási képzésre is kedvező hatással volt. Hasonlóan látja a helyzetet Lepsényi István, a Kecskeméten működő, közúti haszonjárművek fék- és biztonsági rendszereit gyártó és fejlesztő, 750 főt foglalkoztató Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója. Lepsényi szerint rövid távon kismértékű feszültséget keltett a Mercedes megjelenése, hiszen néhány vállalat úgy élte meg, hogy elvitte munkavállalóit. A környéken korlátozott volt a szakmunkások, termelésirányítók száma, de a duális járműipari szakképzésnek és a kecskeméti főiskolán megkezdődött képzésnek köszönhetően nagyobb szakemberkínálat lesz.

A kisebb vállalkozások ettől függetlenül tartanak a német mamuttól. A Kecskeméten is jelen lévő, több autógyártó cégnek műanyag alkatrészeket gyártó Som-Plaszt Kft. tulajdonosa, Palkovics Béla szerint jelentős a Mercedes bérfelhajtó hatása a környező vállalatokra. Jóllehet a német autógyártó cég semmivel sem fizet többet, mint ők, sőt a Som-Plasztiknál magasabbak a bérek, a munkavállalók viszont sokkal biztosabbnak érzik a Mercedes jövőjét, ezért nagy a munkaerő-csábító hatása, és az előbbiek miatt a magyar vállalkozások pozíciója gyengülhet. Borsodi László, a győri ipari parkban működő, szintén több nagy autógyártónak beszállító, egyedi precíziós alkatrészeket gyártó Borsodi Műhely Kft. ügyvezető igazgatója szerint a nagy autógyárak egyértelműen bérnövekedést gerjesztenek. Czechmeister Mónika, az Audi vállalati kommunikációs vezetője például azt mondta, az iparági átlagnál húsz százalékkal magasabbak a bérek.

Borsodi szerint az a munkavállaló, aki a multinál a gyártósoron jól teljesít, az egy egyedi gyártásban egy közepes képességű szakember lesz, ezért a jól képzett munkavállalóknak magasabb bért kell biztosítani. Éppen ezért a Borsodi Műhely idei elsődleges stratégiai szempontja a versenyképes bérek kialakítása.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter