Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Építőipari szakmai konferenciát tartanak Szegeden

Első alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját Szegeden az Építőipari Kutatási Innovációs és Technológiai-Transzfer Klaszter (ÉPÍTŐ-KITT Klaszter) pénteken - mondta a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Nemesi Pál, a klaszter elnöke.

images

A Ferroép Zrt. vezérigazgatója kifejtette: az egész országból mintegy 20 építőipari klaszter képviselőit hívták meg, 12 el is fogadta a meghívást. A fő témák a klaszterek működése, a megújuló energia és a környezetvédelem. Az összefogás, a környezettudatosság és a zöld energia, azért szerepelnek kiemelt helyen, mert ezek jelenthetik a kitörési pontokat az ágazat számára. A szakma minden idők legviharosabb évét éli, rendelésállománya a 2006-osnak a felére esett - mondta a szakember.

Nemesi Pál szerint a "változások korát éljük, mely alól az építőipar sem kivétel, s mely változás legalább olyan léptékű, mint a pénzügyi világban. Kifejtette: az építőipar mostanra újjáépült a rendszerváltás okozta összeomlásból, de az eltelt idő, jelentős hátrányt eredményezett a nyugat-európai versenytársakhoz képest. A magyar építőiparnak tehát sokkal nagyobb léptékben kell fejleszteni, hogy esélye legyen a piacon. A klaszter vezetője hangsúlyozta: a jövőben csak egyesített technikával és tőkével lehet felvenni a versenyt.

A pénteki szakmai napon tartják az V. Nemzetközi Építésügyi Konferenciát, ahol szó lesz az építésügy helyzetéről és jövőjéről, a munkavédelmi szabályokról, épületek energetikai tanúsításáról, újrahasznosított anyagokról, passzív házépítésről, de a legnagyobb szegedi beruházásról a klinikabővítésről is.

A nagyközönséget a klaszter tagjai termékbemutatókkal és építkezési tanácsadással várják. Az esemény a szombati építők napjával zárul, ahol sport és családi programok lesznek. Az ÉPÍTŐ-KITT Klaszter Csongrád megye legnagyobb magyar tulajdonú, több generációs építőipari vállalkozásait fogja össze. A 21 tagot számláló klaszter összességében több mint 10 milliárd forint nettó árbevétellel rendelkezik, és mintegy 600 főt foglalkoztat. A több évtizedes szakmai múlttal rendelkező alapító tagok a mély- és magasépítés teljes palettáját felvonultatják.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter