Megjelent: 11 éve

Erősödhetnek a határ menti munkaügyi kapcsolatok

Már mind a három, szomszédainkkal együtt megvalósítható programra megjelentek a pályázati felhívások. Sőt! Az osztrák-magyar projekteket már el is bírálták. Az osztrák-magyar programban a munkaerőpiac tartós bővülését jelölték meg a kiírók célként, s az e témában beadott 7 projektből 5-en el is nyerték a támogatást.

Az új lehetőségek

Jelenleg két országban, Romániában és Szlovákiában, határ menti megyékben, illetve kerületekben működő, döntően nem nyereség érdekelt szervezetekkel való közös tevékenykedésre lehet beadni pályázatokat.

Együttműködés szlovákiai szervezetekkel

Magyar-szlovák közös projektek támogatására pályázatot a HU-SK Program Közös Szakmai Titkárságán, 2008. december 15-ig fogadnak el. Humán erőforrás témakörben a támogatható tevékenységek között szerepel többek között, új, közös munkaerő-piaci monitoring és információs rendszerek felállítása és/vagy meglevő rendszerek harmonizálása; határon átnyúló képzések szervezése, különösen a speciális igényű rétegek (munkába visszatérő nők, etnikai csoportok) részére; nyelvi képzések; együttműködések felnőttoktatás és az élethosszig tartó tanulás területén.

A pályázható minimális összeg 50 000 a maximális összeg 500 000 euró. A megvalósítás időszaka legfeljebb 12 hónap. A pályázati eljárás egyfordulós. A támogatási intenzitás 60 százalék, illetve 95 százalék, témától, illetve a tevékenység finanszírozásának forrásától függően. A pályázati formanyomtatványt magyar és szlovák nyelven egyaránt ki kell tölteni, és angol nyelvű összefoglalót kell hozzá írni.

A pályázók az északi határ menti megyékből kerülhetnek ki, és olyan szervezeteknek kell lenniük, melyek közérdekű, közhasznú tevékenységeket folytatnak.

Együttműködés romániai szervezetekkel

2009. január 30-ig várják a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, HURO/0801 számú felhívására érkező beadványokat, a program Közös Szakmai Titkárságára.

Munkaerő-piaci együttműködés témakörben, többek között, távoktatási programokra, tudás-portálok fejlesztésére, piacképes készségeket és kompetenciákat fejlesztő, munkanélküliek és hátrányos helyzetűek részére szervezett tanfolyamokra, valamint a strukturális munkanélküliség leküzdésére irányuló kezdeményezésekre és foglalkoztatási intézmények együttműködésére lehet támogatást kapni. A pályázható minimális összeg 20 000 euró, a maximális összeg 200 000 euró. A maximális támogatási intenzitás magyar pályázók részére 95 százalék, romániai pályázók részére 98. A megvalósítási időszak hossza maximum 12 hónap.

A pályázók a Romániával határos megyékben működő, közfeladatokat ellátó szervezetek köréből kerülhetnek ki.

Rákóczi Piroska, HR Portal
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Június 30-ig várja a nevezéseket a magyar HR elismerés

Hat kategóriában várják a nevezéseket, a döntőbe került munkák megjelennek a HR Fest-en. Teljes cikk

Kis- és középvállalkozásokat segítő pályázatok indulnak

Csütörtöktől adhatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását, illetve a külpiacra... Teljes cikk

Pályázható az Employer Branding Award 2019

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Employer Branding Tagozata - a munkáltatói márkaépítés hazai intézményi formálója - ötödik alkalommal... Teljes cikk