Megjelent: 6 éve

Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásáért

A fiatalok munkanélküliségi problémájának megoldásában fontos szerepe lesz az ifjúsági garanciaprogramnak . hangzott el a Mutass utat! - Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásért című konferencián. A rendezvényen részt vevő szakértők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy a felülről jövő kezdeményezés nem elegendő, az álláskeresőknek maguknak is tenniük kell a boldogulásukért.

images

A rendezvényt Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója nyitotta meg. „Ez a konferencia kiváló alkalom arra, hogy a négy hálózat tanácsadói, szakemberei jobban megismerjék egymást, és beszélgetéseik során körvonalazódjon, hogyan tudnak a jövőben együtt fejlődni, hiszen az európai ifjúsági garanciaprogram kapcsán is nagy szükség lesz a hálózatok közös munkájára” – mondta a főigazgató.

Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa videóüzenetében elmondta: aggasztó a 25 év alattiak munkanélküliségi rátája, amely az Európai Unió 13 tagállamában (köztük Magyarországon) a 25 százalékot is meghaladja. „Az, hogy Európa-szerte ilyen sok a se nem dolgozó, se nem tanuló fiatal, a becslések szerint évente 153 milliárd euró veszteséget jelent az EU tagállamai számára. A cselekvés halogatása tehát jelentősen többe kerül, mint az ifjúsági garanciaprogram megvalósítása, amelyhez többféle uniós forrás is igénybe vehető.”

A Magyar Ifjúság 2012 kutatás vonatkozó eredményeit Székely Levente, a Kutatópont kutatási igazgatója és dr. Pillók Péter, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Strukturális Párbeszéd Munkacsoport kutatásvezetője mutatták be. Kiemelték, hogy a magasabb iskolai végzettségű fiatalok könnyebben tudnak elhelyezkedni és elégedettebbek a munkahelyükkel, mint az alacsonyabban képzettek, ugyanakkor a megkérdezett 15-29 év közötti fiatalok csaknem 40 százaléka senkitől nem kap segítséget a pályaválasztásával kapcsolatban.

Többek között ezen szeretne változtatni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal életpálya-tanácsadási rendszere, amely a különböző foglakozások részletes bemutatásával segíti a szülők és a diákok tájékozódását.

A konferenciát szervező négy hálózat elsődleges tájékozódási pontként működik ezen a területen, legyen szó tanulási lehetőségekről vagy munkavállalásról. Az Eurodesk az európai ifjúsági információszolgáltató hálózat, az Euroguidance az Európa-szerte elérhető tanulási, ösztöndíj- és szakmai gyakorlati lehetőségek népszerűsítését végzi, az EURES az európai munkavállalásról nyújt tájékoztatást, az Europass dokumentumok pedig Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá, megismerhetővé az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy segítse a közeljövőben a munkaerőpiacra kerülő, szakképzésben, közép- és felsőoktatásban tanuló, illetve álláskereső fiatalok elhelyezkedését és érvényesülését a munka világában. Az előadók közül többen kiemelték, hogy ennek egyik nagyon jó eszköze az önkéntesség és a szakmai gyakorlat, amelynek külföldi teljesítése során a diákok személyisége és nyelvtudása is sokat fejlődik. Ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben állást találjanak.

Sok szó esett a figyelemfelkeltő önéletrajz szerepéről is. A Mediago Alapítvány munkatársai, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság képviselői elmondták, hogy programjaik kifejezetten a fiatalok nyelvén szólnak a fiatalokhoz, hogy a tudatos életpálya tervezés fontosságát minél hatékonyabban tudják közvetíteni feléjük. Tréningjeik keretében kommunikációs technikákat és önéletrajz készítési trükköket is megismertetnek a diákokkal.

A konferencián részt vett szakértők egyetértettek abban, hogy a fiatal álláskeresőknek újfajta attitűdre van szükségük. Ahhoz, hogy jó munkahelyet találjanak, elsősorban a saját erősségeiket kell ismerniük, és határozott célokat kell kitűzniük maguk elé. A felülről jövő kezdeményezések javíthatnak a fiatalok elhelyezkedési esélyein, de tudatosságra, határozottságra és kreativitásra is szükség van ahhoz, hogy valaki munkát találjon.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
NAV: kalkulátor segít az evásoknak új adónemet választani

Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó - közismertebb nevén eva -, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról,... Teljes cikk

A Színház- és Filmművészeti Egyetem elbocsátotta Gothár Pétert

Felmondott Gothár Péternek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), miután az intézmény etikai bizottsága a Kossuth-díjas rendező oktatói... Teljes cikk

Növekszik a közmunkások átlagéletkora, egyre több a női munkavállaló

A belügyi tárca közfoglalkoztatási portáljának december 4-én megjelent, augusztusról szóló jelentéséből kiderül, hogy a közmunkások 59... Teljes cikk