kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Ezeken a helyeken várhatóak NAV-ellenőrzések a következő hetekben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal számos megyében ellenőrzi a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését, emellett a kivás adózók is számíthatnak vizsgálatra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ADÓtraffipax oldalán közölte, hol várhatóak ellenőrzések a következő hetekben.

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai május 10. és 16. között kedden Komlón, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, csütörtökön Pécsett, a Megyeri úti vendéglátóhelyeken, pénteken pedig szintén Pécsett, az Uránbányász téri termelői piacon végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását ellenőrzik.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 12. és 13. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2021. májusban
A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. májusban a megyei szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 11. (kedd) Jászberény,
május 12. (szerda) Tiszafüred,
május 13. (csütörtök) Karcag,
május 14. (péntek) Szolnok.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.
A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. május 10. és 14. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 11. (kedd) Salgótarjáni járás,

május 12. (szerda) Pásztói járás,

május 13. (csütörtök) Rétsági járás,

május 14. (péntek) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a „100 Ft-os” üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten vásárokon, piacokon és kitelepüléseken ellenőriz.

Emellett vizsgálatokat tart még:

• a közterületeken szezonális gyümölcsöt, zöldséget árusítóknál,

• az építőipari kivitelezési munkálatoknál,

• és a Balaton-parti településeken megnyitott szezonális kereskedelmi és vendéglátó egységeknél.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek előírásainak betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

ZALA MEGYE

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 4. és 14. között az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

fotó: pexels
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek