Megjelent: 1 hónapja

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV június második felétől

A hónap második felétől is országszerte kell számítani az adóhatóság ellenőreire.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint június második felétől a következő helyszíneken kell számítani az adóellenőrök megjelenésére:

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

 • június 17. és 23. között Kiskunmajsán,
 • június 18-án Jászszentlászlón,
 • július 8. és 14. között Tiszaalpáron és Tiszakécskén,
 • július 11-én Szentkirályon,
 • július 29. és augusztus 4. között Dunapatajon (Szelidi-tó),
 • augusztus 1-én Hartán és Dunatetétlenen

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a vármegye strandjain, fürdőiben, a turisták által látogatott helyeken és a fesztiválokon, rendezvényeken is ellenőriznek a nyári időszakban. Az adóellenőrök megjelenése hivatali munkaidőn túl és a hétvégén is várható.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 17. és 23. között kedden Pellérden és Cserkúton a vendéglátóhelyeket, szerdán Pécsett az italboltokat, csütörtökön a szigetvári piacon értékesítőket, valamint a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

2024. június 17. és 21. között NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye strandjain a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát ellenőrzik. 2024. június 24. és 28. között NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye fagylaltárusainál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 19 és 21. között a fagylaltot árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Hajdú-Bihar vármegye

Június 14. és 16. között a Debrecziner Gourmet Fesztiválon és annak környékén a kiskereskedők, szolgáltatók és vendéglátók körében vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 17-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júniusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. június 17. és 21. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • június 17. (hétfő)                        Salgótarjáni járás,
 • június 18. (kedd)                         Balassagyarmati járás,
 • június 19. (szerda)                      Pásztói járás,
 • június 20. (csütörtök)                  Bátonyterenyei járás,
 • június 21. (péntek)                      Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fentebb megjelölt járások vállalkozásainál, különösen a szépségápolási szolgáltatást nyújtókra. (Például: fodrászatok, kozmetikusok.) Utóbbiaknál leginkább az alkalmazottak bejelentését és annak szabályszerűségét ellenőrzik majd. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát is megvizsgálják az adóellenőrök az érintett vállalkozásoknál.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 25. héten az építkezéseken dolgozók bejelentéseit,  illetve 2024. június 20-án a kaposvári taxitársaságok számla- és nyugtaadását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Az ellenőrzések kiterjednek még a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőkre, az online vásárlásokra, valamint a jövedéki termékekre is. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Sztmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a közelgő nőnap kapcsán március 4. és 10. között a virág-ajándék és illatszer-, édességkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

 • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pedagógusokat toboroznak a csángóföldi magyar oktatási programba

Pedagógusokat toboroz a moldvai magyar oktatási programba a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) a következő tanévre - mondta Hegyeli Attila, a... Teljes cikk

Segítség fiatal munkavállalóknak: Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben,... Teljes cikk

A műszak végén a Balatonban csobbanhatnak a bolti dolgozók

Szükség lehet a munkaerőre a Balatonnál. A Tesco külön programmal motiválja a földrajzilag máshol dolgozó munkatársakat, hogy turnusokban... Teljes cikk