Megjelent: 3 hónapja

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV december elejétől

Az adóhatóság közzétette, hol várhatóak tervezett ellenőrzések december közepéig.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint decembertől a következő helyszíneken ellenőriznek majd az adóhatóság munkatársai:

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023 decemberében Budapesten ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó vásárokon, kitelepüléseken, üzletekben működő, szezonális termékek értékesítőit és a vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban, az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek a vármegye egész területén.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az adóellenőrök megjelenésére munkaidőn túl és hétvégén is számítani kell.

 A fentieken túl, az alábbi időpontokban és helyszíneken végeznek ellenőrzést a revizorok:

 • december 5. (kedd): Kecel,
 • december 7. (csütörtök): Szabadszállás,
 • december 11. (hétfő): Kiskőrös,
 • december 14. (csütörtök): Soltvadkert és Kiskunmajsa,
 • december 19. (kedd) Kiskunfélegyháza.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai december 4. és 10. között kedden Pécsett, az édességboltokat, szerdán Mohácson, a cukrászdákat és kávézókat, pénteken pedig szintén Pécsett az iskolabüféket ellenőrzik. A revizorok decemberben a vármegye egész területén ellenőrzik a közterületen, adventi vásárokon, piacokon és bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat és vendéglátókat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.  A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

December 4. és 8. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsboltokban és hentesáruüzletekben végeznek próbavásárlást. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik. December 11. és 22. között ellenőrzik a fenyőfa- és szaloncukorárusokat. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 7. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 6. és december 15. között a szépségápolási, illetve a csapatépítő szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4- én a Baracson működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon, adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítóit, a vendéglátókat és a szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Kollégáink a vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2023. december 2. és 31. között ellenőrzik az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és üzletekben az ünnepekhez (mikulás, advent, karácsony, szilveszter) kapcsolódó szezonális termékeket árusítókat, valamint a vendéglátókat és a szolgáltatókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. december 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 4. (hétfő)                     Salgótarjáni járás,
 • december 5. (kedd)                     Bátonyterenyei járás,
 • december 6. (szerda)                   Balassagyarmati járás,
 • december 7. (csütörtök)              Pásztói járás,
 • december 8. (péntek)                  Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a játék- és ajándékboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 6. között a vállalkozásokat ellenőrzik Vácon. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 49-51. héten az alábbi szolgáltatókat és kereskedőket ellenőrzi:
•             fenyőfaárusok,
•             édességgel és kézműves termékekkel kereskedők,
•             zöldség- gyümölcskereskedők,
•             hús - és halárusok.

A revizorok
•             a kaposvári Nagypiacon és a vármegye piacain, valamint
•             az adventi vásárokon is ellenőriznek.

A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. decemberben az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon, bevásárló központokban és üzletekben az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és a fenyőfaárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

 Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.12.05.

Dunaföldvár

2023.12.06.

Szekszárd

2023.12.07.

Tamási

2023.12.12.

Bonyhád

2023.12.14.

Dombóvár

2023.12.19.

Paks

2023.12.21.

Szekszárd

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 24. és december 24. között a kitelepüléseken, piacokon, az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között az alábbi járásokban ellenőrzik az ajándék- és édességkereskedőket:

december 4. (hétfő) Veszprém,
december 5. (kedd) Balatonfüred,
december 6. (szerda) Balatonalmádi,
december 7. (csütörtök) Pápa,
december 8. (péntek) Várpalota.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 25. és december 31. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Továbbá adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítói és számíthatnak ellenőrzésre. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

 • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Egyre inkább nőhet az érdeklődés a mentális egészségügyi támogatások iránt

A felmérésben megkérdezett munkaadók több mint fele azt mondta, hogy a következő évben valószínűleg növelni fogja a munkavállalók mentális... Teljes cikk

Emelkedik az állami víziközmű társaságoknál dolgozók bére

A munkavállalók alapbérét két lépcsőben fejleszti a társaság. Teljes cikk

Mi Hazánk: megbecsülést a biztonsági őröknek

A párt szorgalmazza, hogy a biztonsági őrök is kaphassanak béren kívüli juttatást és munkába járási támogatást. Teljes cikk