Megjelent: 8 hónapja

Ezeken a helyszíneken ellenőriznek majd a NAV munkatársai

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai február második felében is országszerte végeznek majd ellenőrzéseket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adótraffipax oldalának friss információi szerint a következő hetekben az alábbi helyszíneken lesznek tervezett adóellenőrzések:

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. februárban a Budapest I-V., valamint a XIII. kerületi székhelyszolgáltatókat ellenőrzik.

Dél-Budapest

2022.02.09. A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. február 14-én Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szálláshely-szolgáltatókat és vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 14-én ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:  

 • február 15. (kedd) Pálmonostora, Petőfiszállás, Gátér,
 • február 24. (csütörtök) Jánoshalma.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 21. és 27. között Kecelen ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 14. és 20. között Valentin-nap közeledtével hétfőn, a megye egész területén a virág-, édesség-, és ajándékboltokban, szerdán Pécsett, a Citrom utcai ruhaüzletekben, pénteken pedig Komlón, a vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 10-én, 11-én és 14-én a virág- és ajándékárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Sajószentpéteren és Ózdon

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 14-én a Valentin-naphoz kapcsolódóan a csokoládét, virágot és egyéb ajándéktárgyakat értékesítőket, valamint a cukrászdákat és a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 11. és 16. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2022. február 14. és 18. ellenőrzik a  nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét a jelmezkölcsönzőkben, a farsangi kiegészítőket értékesítőknél és a cukrászdákban.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. februárban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál, valamint a szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 14. (hétfő)                  Jászpáti    
 • február 15. (kedd)                  Jászberény
 • február 16. (szerda)                Karcag   
 • február 17. (csütörtök)            Tiszaföldvár            
 • február 18. (péntek)                Martfű, Kengyel

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 14. és 18. között a virág-, dísznövény- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. február 14. és 18. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 14. (hétfő)                      Balassagyarmati járás,
 • február 15. (kedd)                       Salgótarjáni járás,
 • február 16. (szerda)                     Bátonyterenyei járás,
 • február 17. (csütörtök)                Rétsági járás,
 • február 18. (péntek)                    Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben, falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 7. és március 6. között ellenőrzik a vállalkozásokat Dunaharasztin, Szigetszentmiklóson, Szigethalmon és Ráckevén.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV munkatársai 2022. február 7. és 14. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök online vásárlásokat is kezdeményeznek.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 6. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • számítástechnikai- és elektronikai üzletekben,
 • és az építkezéseken.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, az év végi leltár meglétét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • február 14-én a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág-, ajándék- és édességboltokban,
 • pékségekben,
 • építkezéseken.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, az év végi leltár meglétét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 7. és 18. között a virág- és ajándéküzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

 

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.02.14.

Tolna

2022.02.15.

Hőgyész, Szakály

2022.02.16.

Simontornya

2022.02.17.

Dombóvár

2022.02.18.

Őcsény, Decs

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 7. és 18. között az egész megyében ellenőrzik a vendéglátóhelyeket és cukrászdákat, valamint a virág- és ajándékboltokat.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 7. és 28. között a virág- és ajándékboltokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

 • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
 • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
 • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
 • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A KSH kimutatásának ellenére a legtöbb alkalmazott bruttó 400 ezret sem keres

A 2022-es magyar átlagkereset és a mediánbér között 118 220 forint az eltérés. Teljes cikk

Felmérés: a vállalatoknál dolgozók több mint fele felmondana, ha jövőre nem emelkednek a juttatásai

A szeptemberben elvégzett kutatás szerint a versenyszféra munkavállalóinak fele elégedetlen a fizetésével. Teljes cikk

A tervezés és az előrejelzés lesz a pénzügyi vezetők legfontosabb feladata

A gazdasági, geopolitikai, technológiai változások hatására mind a külső szabályozás, mind a belső érdekelt felek egyre nagyobb elvárást... Teljes cikk