Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Ezerhatszáz pályakezdőt támogatott Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ

Idén szeptember végéig legalább ezerhatszáz pályakezdő fiatalt juttatott álláshoz, vagy támogatta elhelyezkedésüket a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ - mondta el a kormánymegbízott a Fiatalok Európája 2013 elnevezésű állásbörzén és információs napon Tatabányán, ahol közel kétezer érdeklődő vett részt.

Czunyiné Bertalan Judit a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen szervezett rendezvényen ismertette, hogy a munkaügyi központ 2013-ban forrásainak egyharmadát, mintegy 260 millió forintot fordított a pályakezdő álláskeresők, illetve a 25 év alatti fiatalok elhelyezkedésének elősegítésére.

Pályázati támogatásból 700 fiatalt vontak be egy programba, melyben 353-an képzési, 487 ember pedig munkatapasztalat szerzését szolgáló foglalkoztatási támogatásban részesült. Az első munkahely garancia program segítségével a megyében 108 pályakezdő tartós foglalkoztatását valósították meg, 80 millió forint felhasználásával.

A kormánymegbízott szólt arról is, hogy a nyári diákmunka vállalását támogató programra kétszeres volt a túljelentkezés, ezért kiegészítő állami forrást igényeltek a jelentkezők elhelyezésére. Nyári diákmunkát 700-nál több fiatal végzett, foglalkoztatásukhoz 34 millió forintot használtak fel.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, Komárom-Esztergom megye a megtermelt GDP-ben, az egy főre eső jövedelemadó befizetésekben, a lakossági vásárlóerőben évek óta az első három megye között szerepel az országban.

"Ezt a teljesítményt még értékesebbé teszi, hogy a 2011 elején közel 12 százalékos munkanélküliségi rátát mára 8,2 százalékra sikerült leszorítani, úgy, hogy a közmunka szerepe a térségben nem meghatározó. Komárom-Esztergom megye az ország egyik legkisebb megyéjeként olyan versenytársakkal szemben tartja a helyzetét, mint Győr vagy Budapest" - tette hozzá a kormánymegbízott.

A "Fiatalok Európája 2013" elnevezésű állásbörzén a szakmát tanuló végzős diákok és a regisztrált pályakezdő álláskeresők információkat szerezhettek a térség állás- és képzési lehetőségeiről, megismerhették a munkaadók elvárásait, megtanulhatták az álláskeresési technikákat.

A rendezvényen előadást tartott az Audi személyügyekért felelős képviselője, a Magyar Suzuki vezérigazgató-helyettese és az egyes területek gyakorlati szakemberei adtak át információkat a diákoknak az önéletrajzírásról, a testbeszédről, az állásinterjúkon előforduló helyzetekről, a nyelvvizsgáztatás módszeréről.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk