kapubanner for mobile
Megjelent: 10 hónapja

Ezért érdemes mennyezeti ventilátort használni!

Manapság szinte mindenki klímaberendezésben gondolkodik, hiszen enélkül már nem lehet kibírni a forró nyarakat. A mennyezeti ventilátor azonban sok esetben alternatívaként szolgálhat, hiszen egy valódi multifunkcionális készülékről van szó. Ez nemcsak egyszerű ventilátor, hiszen emellett plusz világításként szolgál, így a nyári melegben kiváló körülményeket teremthetünk a lakásban.

Ezért érdemes mennyezeti ventilátort használni!
 

Ebben a cikkben szó lesz az eszköz működéséről, valamint kitérünk arra, hogy milyen körülmények között lehet hasznos kellék.

Miért praktikus ez a készülék?

Az Elektrikstore.hu mennyezeti ventilátorai nem véletlen annyira népszerűek, hiszen nyáron a kánikulában remek érzés feküdni az ágyban, miközben a kellemesen hűs levegő éri a testünket. Ilyenkor a belső hőmérséklet gyakran eléri a 30 fokot, amit már képtelenség elviselni, főleg klímaberendezés nélkül. A legtöbben ilyenkor azonnal beszereltetnek egy légkondit, viszont ezt nem mindenki bírja és nem is mindenki engedheti meg magának.

Az alternatívaként szolgáló ventilátorok nem járnak együtt fejfájással és megfázással, így célszerű választásnak bizonyulnak azok számára, akik nemcsak a levegőt akarják keringetni, hanem plusz fényforrásra lenne szükségük. Hozzá kell tenni, hogy ezek ára jóval kedvezőbb, mint egy klímáé, ráadásul akár gyermekek és idősek számára is megoldást jelenthetnek a nagy melegben.

Hogyan működik?

Ez a típus egy olyan lámpatest, amin propellerek találhatóak, ugyanúgy, ahogy minden ventilátorban. A berendezés bekapcsolását és beállítását követően az megfelelő sebességgel forog körbe, így pillanatok alatt élvezhetjük a hűsítő hatását. Ennek az elvnek köszönhetően azonban nemcsak a kellemes hőmérséklet megoldott, hanem a világítás is. A modern eszközök esetében a forgás irányát a saját igényeink szerint változtathatjuk meg.

Hozzá kell tenni, hogy a levegő áramoltátához nem kell a lámpát is bekapcsolni, a kettőnek nincs köze egymáshoz, külön-külön is működtethetőek. Ezáltal nemcsak este lehetnek hasznosak, hanem a nap bármely részében. A helyiségben uralkodó levegő mozgásával pedig pár másodperc alatt sokat javulhat a hőérzetünk, végre ismét visszatérhetünk a munka vagy a pihenés világába, anélkül, hogy úgy érezzük, menten kigyulladunk.

Milyen további előnyei vannak?

A mennyezeti ventilátornak köszönhetően sokkal kevésbé érezzük majd a forró levegő kellemetlen hatásait, így sokkal üdítőbb és élhetőbb lesz az otthonunk. A készülék ráadásul anyagi szempontból is előnyös, hiszen így nem lesz szükség klímaberendezésre, annak intenzív használatára, amivel áramot és pénzt spórolhatunk. Ideális esetben akár még ki is válthatjuk vele a légkondicionálót, bár ez egyéntől és otthontól függ.

Fontos előnye, hogy a mennyezeti megoldás sokkal kevesebb egészségügyi kockázattal jár együtt, hiszen kisebb az esélye a megfázásnak és a fejfájásnak. Sokan ugyanis hosszabb távon képtelenek elviselni a klíma negatív hatásait.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek